Εργασία

Στα Δικαστήρια κατά των κινητοποιήσεων η «Hellenic Train»

Στα Δικαστήρια προσέφυγε η «Hellenic Train» κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων των σιδηροδρομικών που ξεκίνησαν την Τρίτη με στάση εργασίας και συνεχίζονται με απεργία και συγκεντρώσεις την Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη.

«Καταγγέλλουμε κυβέρνηση και εργοδοσία που προσπαθούν μέσω των Δικαστηρίων να σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων», τονίζει η «Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» – Σιδηροδρομικών (ΔΕΣΚ – Σιδηροδρομικών).

Συνεχίζοντας, η ΔΕΣΚ στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Χθες, ημέρα έναρξης των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εξασφάλιση της ζωής των εργαζομένων και των επιβατών, η “Hellenic Train” απαίτησε από τα Δικαστήρια να απαγορευτεί το δικαίωμα των εργαζομένων να απεργήσουν για ένα τέτοιο κορυφαίο θέμα όπως είναι η ασφάλεια.

Μια ενέργεια, που επιβεβαιώνει ολοκάθαρα σε όσους ακόμα έχουν ψευδαισθήσεις ότι η ασφάλειά μας για την “Hellenic Train” δεν είναι επιλογή της. Ταυτόχρονα, όμως, είναι μία ενέργεια ταυτισμένη και πολύ βολική με την κυβερνητική πολιτική, τη στάση και τις επιλογές του υπουργείου Μεταφορών ειδικότερα.

Είναι αυτή η εγκληματική πολιτική που κινείται στις ίδιες ράγες που οδήγησαν στα Τέμπη.

Όπως η προηγούμενη διοίκηση στην Εξεταστική για το έγκλημα στα Τέμπη αποποιήθηκε κάθε ευθύνη, έτσι και η σημερινή διοίκηση δεν αποδέχεται ότι έχει αναλογία ευθύνης για την κατάσταση που επικρατεί στον Σιδηρόδρομο.

Καταγγέλλουμε τους υπεύθυνους της “Hellenic Train” που με απύθμενο θράσος ζητούν από τους εργαζόμενους να συμβιβαστούν με την ανασφάλεια και τον καθημερινό κίνδυνο.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα Σωματεία να μην “κάνουν πίσω”, να δώσουν τη μάχη και να νικήσουμε.

Απέναντι στα κέρδη τους είναι οι ζωές μας και οι ζωές των επιβατών. Δεν θα περάσει».

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button