Πολιτική

Η άνοδος της στάθμης των θαλασσών απειλεί τις παράκτιες οικονομίες και κοινωνίες – Galaksias Portal News

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αγνοήσουμε αυτήν την απειλή», επισήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης  από το βήμα της Συνόδου του ΟΗΕ για την άνοδο της Στάθμης των Θαλασσών.

Στην ομιλία που έδωσε στην Ολομέλεια της Συνόδου του ΟΗΕ για την άνοδο της Στάθμης των Θαλασσών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε:

«Η άνοδος της στάθμης των θαλασσών απειλεί τις παράκτιες οικονομίες και κοινωνίες. Tο 37% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε ακτίνα 100 χλμ. από τις ακτές. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αγνοήσουμε αυτήν την απειλή. Για παράδειγμα, ας αναλογιστούμε ότι η ακτή είναι εκεί όπου το ήμισυ, επαναλαμβάνω το ήμισυ του παγκόσμιου τουρισμού λαμβάνει χώρα».

«Πολλά κράτη θα δουν την δική τους έκταση να πλημμυρίζει, ενώ οι ζωές των ανθρώπων θα τίθενται σε κίνδυνο», επισήμανε ο Έλλην ας πρωθυπουργός, προειδοποιώντας ότι «η εγκατάλειψη συγκεκριμένων περιοχών θα γίνει αναπόφευκτη και αν αναλάβουμε δράση».

To άρθρο Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΟΗΕ: Η άνοδος της στάθμης των θαλασσών απειλεί τις παράκτιες οικονομίες και κοινωνίες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button