Εργασία

Εργαζόμενοι ΟΤΑ: 300 ευρώ αντί για παροχή γάλακτος (ν/σ)

Μια σειρά από ρυθμίσεις που αφορούν τους πολίτες, τους εργαζόμενους σε ΟΤΑ και Δημόσιο περιλαμβάνει το ν/σ του ΥΠΕΣ: «Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις», που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει στη διάταξη για τα επιδόματα στους υπαλλήλους των ο.τ.α. α΄ και β΄ βαθμού

Ειδικότερα, αναφέρεται:

Δύναται να καταβάλλεται στους υπαλλήλους των ο.τ.α. α΄ και β΄ βαθμού και των νομικών προσώπων τους, ποσό τριακοσίων (300) ευρώ σε ετήσια βάση, αντί του ενός (1) λίτρου γάλακτος σε ημερήσια βάση, εφόσον είναι δικαιούχοι της παροχής αυτής, σύμφωνα με τη μνημονευόμενη κ.υ.α.

β. Το ως άνω ποσό είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη στη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους ο.τ.α. και τα νομικά τους πρόσωπα, τα ασφαλιστικά ταμεία και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.  (άρθρο 15)

Καταβάλλεται, κάθε μήνα, στους συνεργάτες, στην προσωπική ασφάλεια, στους οδηγούς καθώς και στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας που αποσπάται ή διατίθεται στα Γραφεία Περιφερειαρχών, προσαυξημένη αποζημίωση για υπερωριακή και νυχτερινή υπερωριακή εργασία και συγκεκριμένα συνολικά, τον μήνα για κάθε υπάλληλο: αα) 15 ώρες γιαυπερωριακή εργασία, ββ) 7 ώρες για νυχτερινή υπερωριακή εργασία και γγ) 8ώρες για εργασία τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες. (άρθρο 18).

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button