Οικονομία

Με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια οι ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων των συνεταιρισμών – Galaksias Portal News

Κριτήρια εισοδήματος και όχι μόνο περιουσίας θα προβλέπει το επερχόμενο πλαίσιο ρύθμισης των κόκκινων δανείων των αγροτικών συνεταιρισμών, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του newsit.gr.

Οι ίδιες πηγές του newsit.gr από αρμόδια στελέχη που έχουν συμμετάσχει στις ενδοκυβερνητικές διαδικασίας καθορισμού των βασικών σημείων της ρύθμισης των κόκκινων δανείων των αγροτικών συνεταιρισμών, η οποία θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου 2024, αναφέρουν πως οι διαγραφές (σ.σ. κόκκινων δανείων) θα είναι κάτι που εξαρτάται από την περιουσία και τα εισοδήματα και με βάση αυτά τα κριτήρια θα γίνουν οι ρυθμίσεις στη συνέχεια.

Σημειώνεται πως με βάση την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ (7.9.24) προβλέπονται τα εξής :

Τα κόκκινα δάνεια των αγροτικών συνεταιρισμένων ανέρχονται συνολικά σε 3,8 δισ. Ευρώ και αντιστοιχούν σε 26.000 ακίνητα (αξίας 1,5 δισ. ευρώ), 750 Συνεταιρισμών και 21.000 αγροτών

Σε συνεργασία με την ΕΘΕΑΣ θα υπάρξουν:

  • Νέο Πλαίσιο ρυθμίσεων -συμβιβαστικών εξοφλήσεων με σημαντική διαγραφή οφειλών στην βάση του λογιστικού υπολοίπου.
  • Συνδυαστική λύση επί παλαιών απαιτήσεων (λύσεις διαγραφής οφειλών) με ταυτόχρονη νέα τραπεζική χρηματοδότηση.
  • Προώθηση συνεργειών μεταξύ βιώσιμων Συνεταιρισμών.
  • Άμεση αξιοποίηση ακινήτων και εκμίσθωση αυτών προκειμένου για την αύξηση ταμειακών ροών.
  • Προώθηση Συγχωνεύσεων – Αποσχίσεων και εν γένει Εταιρικών Μετασχηματισμών μη βιώσιμων.
  • Πρόσθετα εργαλεία είναι η σύνδεση του Σχεδίου με καινοτόμα τραπεζικά προγράμματα όπως οι συμβολαιακές κάρτες και το κεφάλαιο κίνησης ειδικού σκοπού.

Το πλαίσιο υλοποίησης προβλέπει:

  • Λεπτομερή χαρτογράφηση Συνεταιρισμών και σχεδιασμός λύσεων
  • Μετά από μεταβίβαση των υφιστάμενων μη εξυπηρετούμενων αγροτικών δανείων σε νέο, ισχυρό και ευέλικτο σχήμα που θα δημιουργηθεί σε σύμπραξη με την Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr από στελέχη των αγροτικών συνεταιτερισμών ξεπερνάν το 50% της συνολικής οφειλής των κόκκινων δάνειων.

To άρθρο Αγρότες: Με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια οι ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων των συνεταιρισμών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button