Τεχνολογιά

Οι διευθυντές της Tesla στη Γερμανία, χτυπάνε απροειδοποίητα τα κουδούνια σε όσους έχουν πάρει αναρρωτική – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα αρρωστήσουν μία φορά σε ένα έτος και οι περισσότεροι θα λάβουν μία ολιγοήμερη αναρρωτική άδεια για να γίνουν οι ίδιοι καλά αλλά και να προστατευτούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Όμως οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο αρρωσταίνουν τόσο πολύ που τα αφεντικά τους τηλεφωνούν στα σπίτια τους για να δουν αν όντως είναι άρρωστοι ή προσποιούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μέσο ποσοστό αναρρωτικών αδειών στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του 2023 ήταν 6,1 τοις εκατό, αναφέρει η εφημερίδα Handelsblatt της χώρας, ενώ στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν 5,2 τοις εκατό. Αλλά στο Giga Berlin το ποσοστό είναι έως και τρεις φορές υψηλότερο, φτάνοντας το 17% τον περασμένο Αύγουστο, πριν πέσει στο ακόμα υψηλό 11% τον επόμενο μήνα.

Η αρχική αντίδραση της Tesla ήταν οργή και υπονοούμενες απειλές για περικοπές θέσεων εργασίας. «Δεν υπάρχει χώρος σε αυτό το εργοστάσιο για ανθρώπους που «δεν σηκώνονται από το κρεβάτι» το πρωί» δήλωσε ο διευθυντής του εργοστασίου André Thierig σε μια συνάντηση της εταιρείας.

Όταν όμως το ποσοστό των ασθενών παρέμεινε υψηλό, ο Thierig και ο διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού Erik Demmler επινόησαν ένα σχέδιο για την προσφορά μιας αμοιβής ύψους 1.000 ευρώ στο προσωπικό της Tesla που εμφανιζόταν σε ποσοστό άνω του 95% των εργάσιμων ημερών. Και όταν αυτό δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει η στάση των εργαζομένων, το ζευγάρι των διευθυντών μπήκε σε ένα αυτοκίνητο και άρχισε να χτυπάει πόρτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέτοιες επισκέψεις στο σπίτι, ακόμη και απροειδοποίητες, δεν είναι παράνομες στη Γερμανία, δήλωσε στην εφημερίδα ο δικηγόρος Till Heimann. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι. Ο Dirk Schulze από το συνδικάτο IG Metall χαρακτήρισε το σχέδιο της διοίκησης της Tesla να χτυπήσει την πόρτα ως μια «παράλογη» απάντηση στα προβλήματα που προκαλούνται από τον μεγάλο φόρτο εργασίας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button