Οικονομία

Απλοποιούνται οι οι διαδικασίες ένταξης, χρηματοδότησης και προγραμματισμού των δημοσίων έργων – Galaksias Portal News

Για εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κάνει λόγο σε ανάρτηση του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης για την υπερψήφιση χθες (26.09.2024) από τη Βουλή σχετικού νομοσχεδίου, το οποίο θα διευκολύνει τις διαδικασίες των δημοσίων έργων.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, ο νέος νόμος προβλέπει παρεμβάσεις με στόχο τη δημιουργία ενός αυτοτελούς και σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου αλλά και την απλοποίηση των διαδικασιών ένταξης, χρηματοδότησης και προγραμματισμού των έργων καθώς και την αξιοποίηση ψηφιακών μέσων για την εκτέλεση και παρακολούθηση του Προγράμματος.

Επιπλέον, θέτει ως στόχο την ταχύτερη αξιοποίηση και απορρόφηση των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων καθώς και τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των δημοσίων επενδύσεων.

 

Τέλος, ο Νίκος Παπαθανάσης επισημαίνει πως ως η αναπτυξιακή δυναμική που έχει η χώρα μας είναι γεγονός ενώ υπογραμμίζει πως με τον νέο νόμο, δίνεται ώθηση στην αποτελεσματικότητα των ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων στην κοινωνία και την οικονομία.

To άρθρο Παπαθανάσης: Απλοποιούνται οι οι διαδικασίες ένταξης, χρηματοδότησης και προγραμματισμού των δημοσίων έργων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button