Τεχνολογιά

Βραβεύτηκε στη Νέα Υόρκη για τη διακυβέρνηση της Ιταλίας – Galaksias Portal News

Του Francesco De Palo από τη Ρώμη
Twitter@FDePalo

Μια έγκυρη και αναγνωρισμένη ηγέτης, που δεν φοβάται τις ιδέες της και τις μάχες της για τη μετανάστευση, την ανάπτυξη της Μεσογείου, το σχέδιο Mattei για την Αφρική και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, βραβεύτηκε από το Atlantic Council στη Νέα Υόρκη για τη διακυβέρνησή της τα δύο πρώτα χρόνια στο τιμόνι της Ιταλίας. Τα Βραβεία Global Citizen της απονεμήθηκαν όχι από έναν τυχαίο αξιωματούχο, αλλά από τον άνθρωπο που ενσαρκώνει τη νεωτερικότητα στον κόσμο: τον Elon Musk. Ο μεγιστάνας την αποκάλεσε ένα άτομο που θαυμάζει και που έχει κάνει απίστευτη δουλειά ως πρωθυπουργός της Ιταλίας. Όπως δήλωσε: «η Ιταλία βιώνει οικονομική ανάπτυξη ρεκόρ. Η πρωθυπουργός είναι αυθεντική, και ειλικρινής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομιλία της ήταν θαρραλέα: μίλησε για τη στρατηγική που θα πρέπει να εφαρμόσει η Δύση για την αναγέννησή της. Δηλαδή, αφενός, να σταματήσουμε να τροφοδοτούμε την ιδέα της παρακμής και να παραδοθούμε στην ιδέα ότι ο πολιτισμός μας δεν έχει πια τίποτα να πει, ούτε διαδρομές να χαράξει. Όπως τόνισε: «θυμηθείτε ποιοι είμαστε, μάθετε από τα λάθη μας, προσθέστε το κομμάτι της ιστορίας μας σε αυτό το εξαιρετικό ταξίδι, δείτε τι συμβαίνει γύρω μας, για να αφήσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο κόσμο».

Υπάρχει επίσης χώρος για την τεχνητή νοημοσύνη, μετά τη σύγκλιση του Ινδού πρωθυπουργού Μόντι που μίλησε για παγκόσμια ψηφιακή διακυβέρνηση  και για την αντιμετώπιση των «ανισορροπιών» που θα μπορούσαν να προκύψουν από μια ανεξέλεγκτη ανάπτυξη τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη. Την ίδια θέση επανέλαβε πολλές φορές η Μελόνι αυτά τα δύο χρόνια στην κυβέρνηση και την οποία υπογράμμισε ξανά από τη Νέα Υόρκη: «Προσπαθούμε, καθώς αναπτύσσουμε την τεχνητή νοημοσύνη, να αντιμετωπίσουμε  τους κινδύνους γιατί παλέψαμε για να είμαστε ελεύθεροι και δεν σκοπεύουμε να θυσιάσουμε την ελευθερία μας με αντάλλαγμα τη μεγαλύτερη ευκολία. Ξέρουμε πώς να διαβάζουμε αυτά τα φαινόμενα γιατί ο πολιτισμός μας, μας έχει δώσει τα εργαλεία για να το κάνουμε».

Στη μέση, η αλλαγή της αντίληψης από την πλευρά του Politico.com, ενός από τα πιο έγκυρα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που παραδέχεται ότι η Μελόνι, η οποία αναδείχθηκε υπολογίσιμη πολιτική δύναμη στην ευρωπαϊκή σκηνή, μετά τα καλά αποτελέσματα που είχε το κόμμα του στις ευρωπαϊκές κοινοβουλευτικές εκλογές του καλοκαιριού, ήταν ένα πραγματικό ντεμπούτο στον ισχυρό κόσμο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και των δεξαμενών σκέψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παρότι η Μελόνι δεν υποστηρίζει ρητά τον Τραμπ, μπορεί  να γίνει συνομιλητής της ΕΕ με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο, εάν κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο. Η συμμαχία της με τον Μασκ θα μπορούσε επίσης να την κάνει χρήσιμο ενδιάμεσο με τον ιδιοκτήτη Χ, δεδομένου των διαφωνιών της με αξιωματούχους της ΕΕ».

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button