Πολιτική

Debate θέλουν Πολάκης και Φάμελλος – Αρνητικός ο «σιωπηλός» Κασσελάκης

Το θέμα του debate εμφανίζονται  να βάζουν μετ επιτάσεως οι δυο από τους τρεις υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως λένε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά από μια μακρά περίοδο εσωστρέφειας μπορεί να δείξει στους πολίτες ότι και ξέρει να συζητά και έχει θέσεις και απόψεις για όλα τα θέματα. 

Ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Παύλος Πολάκης σε δηλώσεις τους έχουν τοποθετηθεί υπέρ του debate ενώ τουλάχιστον για την ώρα το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη εμφανίζεται αρνητικό καθώς θεωρεί αυτή η διαδικασία μπορεί να μην βοηθήσει τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.  

Ο Παύλος Πολάκης πάντως σε συνέντευξη του στο  libre σχολιάζοντας  την παλαιότερη απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να μην πάει σε debate στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές τόνισε ότι  «η άρνηση Κασσελάκη για τη διεξαγωγή debate, ήταν μια απόφαση ενάντια σε όσα πρεσβεύουμε. Συνεπώς, κατά την άποψη μου, όχι απλά πρέπει να γίνει debate, αλλά θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με τρόπο που θα αποτελέσει παράδειγμα για μελλοντικές παρόμοιες διαδικασίες».

Ο Παύλος Πολάκης έβαλε ωστόσο μία προϋπόθεση : «Μοναδικός αστερίσκος, μια δέσμευση για αποφυγή των προσωπικών αντιπαραθέσεων που μας έχουν φτάσει στο σημείο που είμαστε σήμερα, με στόχο να γίνουν διακριτές με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο οι διαφορετικές πολιτικές επιλογές και οι προγραμματικές θέσεις του καθενός/μιας, σε βάρος των όσων αδιάφορων εσκεμμένα αποτελούν το επίκεντρο της κουβέντας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Εν τω μεταξύ ο Σωκράτης Φάμελλος εμφανίζεται  να ετοιμάζεται να γυρίσει την Ελλάδα ενώ συνεχίζει τις επαφές του με την ομάδα των 87 οι οποίοι τον στηρίζουν.  

Με δεδομένο ότι οι δυνάμεις του είναι κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα ο βουλευτής της Β περιφέρειας Θεσσαλονίκης αναμένεται να βρεθεί το επόμενο διάστημα σε κάθε γωνία της χώρας προκειμένου να πείσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους ότι το κόμμα τους χρειάζεται τώρα περισσότεροι από  ποτέ.

Το ίδιο θα κάνει και ο Παύλος Πολάκης ο οποίος πέρα από το γραφείο του στα Χανιά θα ανοίξει και στην Αθήνα, στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος. 

Τον Παύλο Πολάκη στηρίζει η ομάδα Παππά αλλά και κάποιοι από τους 87. Ο βουλευτής Χανίων ήδη έχει αρχίσει να δίνει συνεντεύξεις ενώ είναι ο πρώτος που κατέθεσε τον φάκελο του στην Κουμουνδούρου με τις υπογραφές των ανθρώπων που τον στηρίζουν και το πόθεν έσχες του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης από την άλλη έχει επιλέξει μία τακτική που δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το παρελθόν. Κινείται σε χαμηλούς τόνους βλέποντας στελέχη που τον στηρίζουν ενώ έχει ξεκινήσει τις περιοδείες.

Με άρθρο του στο Documento χθες  εμφανίστηκε να δηλώνει «Παρών» στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας συνέχεια στο σλόγκαν «Είμαι εδώ» με το «από αυτή τη μάχη δεν μπορώ να λείπω». 

Διευκρινίζει ότι ο αγώνας που θα δώσει είναι πολιτικός και πως δεν θα διεκδικήσει νομικά τα «δικαιώματά του» σε σχέση με την καθαίρεσή του, και επιμένει στη ρητορική για «φράξιες» και «γραφειοκρατίες» ενώ μιλάει για αγκυλώσεις και παραγοντισμούς.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για την καθαίρεση του κάνοντας λόγο για «βίαιη ωρίμανση», ενώ  στο μεγαλύτερο μέρος του άρθρου έχει ως σημείο αναφοράς  τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τέκνο της ανάγκης» έλεγε πολλές φορές ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος γίνεται ιστορικό πρόσωπο της Αριστεράς στην Ελλάδα. Φρέσκος, χαρισματικός, αντιλαμβάνεται τις ανάγκες και πηγαίνει κόντρα στο κομματικό ιερατείο της δικής του εποχής. Όχι, τους λέει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πια ένα κόμμα διαμαρτυρίας. Θα είναι η κυβερνητική εναλλακτική για τον τόπο».

«Είναι τουλάχιστον υποκριτικό όταν έχει διασύρει τον πρώην πρωθυπουργό μιλώντας για μαύρα χρήματα σήμερα να τον επικαλείται», σχολίαζαν  στελέχη των 87 τα οποία είδαν πίσω από τον συγγραφέα του συγκεκριμένου άρθρου την προσπάθεια του επιτελείου του Στέφανου Κασσελάκη να απευθυνθεί στις αριστερές καταβολές των ψηφοφόρων.

To άρθρο Debate θέλουν Πολάκης και Φάμελλος – Αρνητικός ο «σιωπηλός» Κασσελάκης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button