Πολιτισμός

Οι εξωφρενικές τιμές των εισιτηρίων των Coldplay προκαλούν οργή στην Ινδία

Το διάσημο βρετανικό ροκ συγκρότημα αναμένεται να δώσει τρεις συναυλίες στη Βομβάη την επόμενη χρονιά, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους “Music of the Spheres”. Τα εισιτήρια για τις συναυλίες εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγα λεπτά από την κυκλοφορία τους στην πλατφόρμα BookMyShow (BMS), αφήνοντας πολλούς θαυμαστές απογοητευμένους.

https://www.instagram.com/p/C6L-ZyPpHpu/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σύμφωνα με το BBC, πλέον, οι τιμές τους στις πλατφόρμες μεταπώλησης έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, με ορισμένα εισιτήρια να φτάνουν ακόμη και τις 900.000 ρουπίες, δηλαδή το εξωφρενικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Τα εισιτήρια κυκλοφόρησαν την περασμένη Κυριακή με τιμές που κυμαίνονταν από 2.500 έως 12.000 ρουπίες, ενώ περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι ανταγωνίζονταν για να αγοράσουν μόλις 180.000 εισιτήρια.

Πολλοί παραπονέθηκαν για τεράστιες ψηφιακές ουρές και προβλήματα στον ιστότοπο, ενώ αρκετοί εξέφρασαν υποψίες ότι οι μεταπωλητές είχαν ήδη αγοράσει μαζικά εισιτήρια και τα πωλούσαν σε πενταπλάσιες τιμές πριν από την επίσημη κυκλοφορία τους.

Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί πρόσφατα και σε άλλες συναυλίες. Για παράδειγμα, τα εισιτήρια για τους Oasis στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αρχικά κόστιζαν 135£, πωλούνταν από μεταπωλητές για πάνω από 350 £. Αλλά οι τιμές για τις συναυλίες των Coldplay συνεχίζουν να ξεχωρίζουν.

Για σύγκριση, η Madonna χρέωνε 1.306,75 £ για VIP εισιτήρια στην περιοδεία της “Celebration”, ενώ οι καλύτερες θέσεις για τις συναυλίες της Beyoncé πωλούνταν έως και 2.400 £.

Αυτό το φαινόμενο έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση για το scalping εισιτηρίων στην Ινδία, όπου κάποιοι χρησιμοποιούν bots και άλλες τεχνολογίες για να παρακάμψουν τις ουρές και να αγοράσουν μαζικά εισιτήρια με σκοπό να τα πουλήσουν αργότερα σε πολύ υψηλότερες τιμές. Οι θαυμαστές αμφισβητούν αν ο επίσημος ιστότοπος έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει αυτή την πρακτική ή αν επέλεξε να αγνοήσει το πρόβλημα.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button