Οικονομία

Πως προχωρούν οι πεντάστερες επενδύσεις στο Πόρτο Χέλι – Galaksias Portal News

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι πεντάστερες επενδύσεις στο Πόρτο Χέλι, ενώ όλο και περισσότεροι επενδυτές βολιδοσκοπούν την περιοχή για να ρίξουν και αυτοί με τη σειρά τους σημαντικά κεφάλαια, καθώς προσδοκούν μεγάλες υπεραξίες.

Η περιοχή που αναπτύσσεται σε μία ακτογραμμή 180 χλμ. μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει την εγχώρια και τη διεθνή οικονομική ελίτ, με τους επαγγελματίες του χώρου να στοχεύουν το Πόρτο Χέλι να αποκτήσει 12μηνη τουριστική σεζόν πριν από το τέλος της δεκαετίας. Μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που προχωρά με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς, είναι αυτή του ιρλανδού κροίσου Πολ Κόλσον, οποίος αποφάσισε να ρίξει εκατομμύρια στην περιοχή καθώς κατάλαβε από νωρίς την υπεραξία της.

Ο Κόλσον σ’ αυτήν τη φάση έχει πάρει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις για να προχωρήσει το πεντάστερο project του που θα λάβει χώρα σε 650 στρέμματα, τα οποία προέκυψαν από την ενοποίηση του παλιού ξενοδοχείου AKS HinitsaBay με το κτήμα Αλεξίου που αγόρασε ο δισεκατομμυριούχος έναντι 55 εκατ. ευρώ, του ακριβότερου οικοπέδου στην περιοχή, το οποίο περιλαμβάνει και το γνωστό ιδιωτικό αεροδρόμιο, που ήταν στην ιδιοκτησία της εταιρείας Τάσος Αλεξίου ΑΕ.

Τη συγκεκριμένη επένδυση ενέκρινε προ ημερών και ο δήμος Ερμιονίδας, καθώς γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του project της εταιρείας. Υπενθυμίζεται πως με βάση τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, στο Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα στη θέση Χηνίτσα του δήμου Ερμιονίδας πρόκειται να αναπτυχθεί ξενοδοχείο 5 αστέρων, περιορισμένος αριθμός επιπλωμένων τουριστικών κατοικιών (20-30), beach restaurant γνωστού σεφ, κέντρο αναζωογόνησης-spa, υπαίθριες και στεγασμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, με στόχο τη λειτουργία του όλον τον χρόνο, ενώ θα ανατεθεί σε διεθνούς κύρους φορέα στον τομέα του τουρισμού.

Η ανακαίνιση του υφιστάμενου ξενοδοχείου (πρώην AKS HINITSA BAY 4*) θα έχει αποτέλεσμα τη μετατροπή του σε μονάδα πολυτελείας, με 257 κλίνες (μειωμένες κατά 128 κλίνες σε σύγκριση με το υφιστάμενο), κάτι που θα οδηγήσει στην προσέλκυση επισκεπτών υψηλού βιοτικού και εισοδηματικού επιπέδου. Το δεύτερο ξενοδοχείο που έχει αποκτήσει ο Ιρλανδός λειτουργεί κανονικά, ήδη έχουν γίνει καλές αισθητικές παρεμβάσεις, ενώ στοχεύει να αναπτύξει περαιτέρω το συνεδριακό κέντρο.

Μία ακόμη μεγάλη επένδυση είναι και αυτή που αναμένεται να υλοποιηθεί σύντομα στο ιστορικό ξενοδοχείο Ακτή Σαλάντι, στην Αργολίδα, το οποίο αποτέλεσε το πρώτο ξενοδοχείο γυμνιστών στην Πελοπόννησο κατά τη δεκαετία του ’80, πρόκειται να αναγεννηθεί ως πολυτελές resort.

Η αναβάθμιση της μονάδας στην Ερμιονίδα έχει αναλάβει η επενδυτική εταιρεία Gnosis Investments, η οποία προγραμματίζει να φέρει την αίγλη και τη πολυτέλεια στην περιοχή, σε συνεργασία με τον παγκοσμίου φήμης ξενοδοχειακό όμιλο Radisson. Η επενδυτική εταιρεία Gnosis Investments, με επικεφαλής τον Πέτρο Πολίτη και τη στήριξη ισραηλινών κεφαλαίων, έχει λάβει άδεια ανακαίνισης από τον δήμο Ερμιονίδας. Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στη σύσταση της εταιρείας «Saladi Beach Resort», η οποία θα διαχειρίζεται το νέο πολυτελές θέρετρο.

Σύντομα νέα μορφή θα αποκτήσει και το πρώην Costa Perla, που θα μετατραπεί στο πρώτο Six Senses της Πελοποννήσου. Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο θα διαθέτει συνολικά 62 δωμάτια και επίσης θα κατασκευαστούν 12 αυτόνομες βίλες. Υπενθυμίζεται ότι το έργο προωθεί ομάδα επενδυτών με ξένα και εγχώρια κεφάλαια, συμπεριλαμβανομένων του fund της Taconic Capital με σύμβουλο τη Cedar Capital και τη CBE capital, ο οποίες έχουν και οι τρεις έδρα το Λονδίνο και την οικογένεια Γούτου.

Την υπεραξία της περιοχής εντόπισε και ο βαθύπλουτος σεΐχης του Αμπού Ντάμπι Ταχνούν Μπιν Ζαγέντ Αλ Ναϊάν που επενδύει στην Ελλάδα από το 2018. Ο ίδιος έγινε ευρύτερα γνωστός από την αγορά του μυθικού ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, , το οποίο παλιότερα ανήκε στον επιχειρηματία και μεγαλοεπενδυτή του Χρηματιστηρίου Γιάννη Τζιβέλη, το οποίο έχει βγάλει προς πώληση για 48 εκατ. ευρώ.

Ο σεΐχης έχει αναλάβει τη μεταμόρφωση του ακινήτου κοντά στο Ermioni Club σε συγκρότημα με ξενοδοχείο 100 δωματίων και 15 τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών προς πώληση ή εκμετάλλευση. Η εταιρεία που συστάθηκε για να διαχειριστεί την επένδυση στην Ελλάδα είναι η Scarlet Beach A.E., η οποία αιτήθηκε την υπαγωγή του έργου στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων στον Enterprise Greece, τον αρμόδιο φορέα υπό την εποπτεία του υπουργείου Εξωτερικών, που προσελκύει ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Το project έχει προϋπολογισμό 205 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει κατά βιώσιμο τρόπο 188 νέες ετήσιες μονάδες εργασία. Το αγροτεμάχιο στο οποίο προβλέπεται να αναπτυχθεί το θέρετρο έχει έκταση 234,7 στρέμματα και βρίσκεται στην παραλία των Αγίων Αναργύρων, 2,7 χιλιόμετρα ανατολικά της Πετροθάλασσας, 8 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Ερμιόνης και 9,5 χιλιόμετρα ανατολικά από το Πόρτο Χέλι.

To άρθρο Πως προχωρούν οι πεντάστερες επενδύσεις στο Πόρτο Χέλι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button