Τεχνολογιά

Σε μαυσωλείο τα λείψανα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα – Galaksias Portal News

Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο αείμνηστος θρύλος όχι μόνο του αργεντίνικου αλλά και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα θα λάβει το τελευταίο του αφιέρωμα περίπου τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό του.

Τα λείψανα του θα μεταφερθούν από το νεκροταφείο Bella Vista σε ένα ειδικά κατασκευασμένο μαυσωλείο που ονομάζεται «M10 Memorial» στο κέντρο του Μπουένος Άιρες. Η όλη διαδικασία ξεκίνησε μετά από επιθυμία των κοριτσιών του με το δικαστήριο να εγκρίνει την μετακίνηση. Η κίνηση αυτή γίνεται από την οικογένειά του προκειμένου να διευκολύνουν μελλοντικά αφιερώματα «στο μεγαλύτερο είδωλο της Αργεντινής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιδέα, προέκυψε έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Μαραντόνα και επισημοποιήθηκε το 2023, είναι να μεταφερθούν τα λείψανα  στην κεντρική συνοικία και το αρχαίο λιμάνι του Πουέρτο Μαδέρο, ώστε «ο λαός της Αργεντινής και οι πολίτες του κόσμου να μπορούν να αποτίνουν φόρο τιμής σε αυτόν που ήταν το μεγαλύτερο είδωλο της Αργεντινής», σύμφωνα με το αρχικό αίτημα των παιδιών του.

Ο Μαραντόνα πέθανε στις 25 Νοεμβρίου του 2020, τρεις εβδομάδες μετά την επέμβαση στον εγκέφαλο για θρόμβους, σε ηλικία 60 ετών, ως αποτέλεσμα καρδιακής προσβολής. από καρδιοαναπνευστική κρίση μόνος σε ιατρικό κρεβάτι στην πόλη Τίγκρε, όπου ανάρρωνε μετά από νευροχειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο. Ο θάνατός του προκάλεσε βαθιά θλίψη στην Αργεντινή και σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Η απόφαση του δικαστηρίου του Σαν Ισίντρο, που βρίσκεται στα βόρεια του Μπουένος Άιρες, έρχεται την παραμονή έναρξης της δίκης μίας νοσοκόμας, μέλους της ιατρικής ομάδας του Μαραντόνα, για τα αίτια του θανάτου του.

Η κύρια δίκη με κατηγορούμενους επτά ιατρούς:  έναν νευροχειρουργό, έναν κλινικό ιατρό, έναν ψυχίατρο, ένα ψυχολόγο, την προϊσταμένη των νοσοκόμων και νοσηλευτές, έχει προγραμματιστεί, μετά από αρκετές αναβολές, για τον Μάρτιο του 2025. Η νοσοκόμα, Γκιζέλα Μαντρίντ, η οποία από την αρχή δήλωσε ότι ακολούθησε αποκλειστικά και μόνο τις οδηγίες των γιατρών, απέκτησε το δικαίωμα να δικαστεί χωριστά από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους. Η επικείμενη δίκη τον Μάρτιο του 2025, αναμένεται με ανυπομονησία στην Αργεντινή και επικεντρώνεται στις συνθήκες του θανάτου του Μαραντόνα και σε πιθανή αμέλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με την σορό του Μαραντόνα, το δικαστήριο του Σαν Ισίντρο αποφάσισε αρχικά, τον Μάιο, να μην εγκρίνει την μεταφορά, υποστηρίζοντας «πιθανά μέτρα που θα μπορούσαν να απαιτηθούν», ιδίως την εκταφή, στο πλαίσιο της δίκης, μετά από ένσταση ορισμένων πλευρών. Το δικαστήριο σημείωσε στην πρόσφατη απόφαση του, ότι δεν υπάρχει πλέον «αντίθεση από κανένα εμπλεκόμενο μέρος» και έκρινε ότι πρέπει να δοθεί «ευνοϊκή απάντηση» στο αίτημα των παιδιών του «Ντιεγκίτο».

 

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button