Τεχνολογιά

Προειδοποίηση του ΕΟΠΥΥ για παραπλανητικά SMS σε ασφαλισμένους – Galaksias Portal News

Αρκετές είναι οι καταγγελίες ασφαλισμένων που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες στον ΕΟΠΥΥ για αποστολή παραπλανητικών τηλεφωνικών κλήσεων και μνημάτων sms, με τον οργανισμό

να εφιστά εκ νέου την προσοχή, καθώς ανάλογα περιστατικά είχαν εντοπιστεί άλλες δύο φορές, τον Οκτώβριο του 2023 και τον Ιανουάριο του 2024.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παραπλανητικά sms αποστέλλονται στα κινητά τηλέφωνα ασφαλισμένων με το λογότυπο του ΕΟΠΥΥ, ενώ πραγματοποιούνται και τηλεφωνικές κλήσεις «εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ» και επιτήδειοι ζητούν την αποστολή οικονομικών και φορολογικών πληροφοριών των ασφαλισμένων.

Ο Οργανισμός τονίζει ότι τα sms που αποστέλλει, είναι μόνον ενημερωτικά, χωρίς περαιτέρω ενέργειες και αφορούν ενδεικτικά: εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φ.Α.Υ, κ.ο.κ.

Το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται SMS δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (Φ.Α.Υ).

«ΠΡΟΣΟΧΗ: ο ΕΟΠΥΥ δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων όπως Τραπεζικός Λογαριασμός IBAN κ.ο.κ.», τονίζει, τέλος, ο Οργανισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button