Οικονομία

Το 2024 έθεσε σε ετοιμότητα 150.000 POS – Τα επόμενα 91.000 στο τέλος του μήνα – Galaksias Portal News

Η Worldline στην Ελλάδα, μία εκ των κορυφαίων εταιρειών στις ψηφιακές συναλλαγές, έθεσε σε ετοιμότητα 150.000 POS της ελληνικής αγοράς με ECR διασύνδεση το 2024, σύμφωνα με χθεσινή (2.10.2024) εκδήλωση της εταιρείας στα νέα της γραφεία.

Συγκεκριμένα, το πρώτο οκτάμηνο του 2024 υπήρξε ιδιαίτερα απαιτητικό για τις εταιρείες ψηφιακών συναλλαγών λόγω της υποχρεωτικής διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές.

Η σημαντικότερη πρόκληση που χρειάστηκε να χειριστεί η εταιρεία ήταν η αύξηση των εισερχόμενων κλήσεων στα call center της, που ανήλθε πάνω από 75% και κατέστησε αναγκαία την αύξηση των υπαλλήλων σε αυτά, σύμφωνα με τον Country Head και Managing Director της Worldline στην Ελλάδα, Ιωάννη Κιτιξή, ο οποίος τόνισε ότι έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά στα call center τους και στους προμηθευτές, αλλά κατάφεραν να απορροφήσουν όλα αυτά τα κόστη.

Για τον 2ο κύκλο ERP συστημάτων με POS διασύνδεση είναι σε ετοιμότητα 85.000, από τα 91.000 POS, ενώ τα υπόλοιπα θα είναι έτοιμα προς το τέλος του Οκτωβρίου 2024.

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης POS με ταμειακή, η Worldline προχώρησε στην υλοποίηση της πλατφόρμας All-in-One. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη λύση που αναβαθμίζει το POS σε ταμειακή μηχανή, δίνοντας τη δυνατότητα έκδοσης αποδείξεων, χωρίς να απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός.

Η συγκεκριμένη λύση παρέχει επιπλέον λειτουργικότητες για τέσσερις διαφορετικούς κλάδους δραστηριότητας:

  • Retail (λιανική) με δημιουργία έως 10.000 προϊόντων της επιχείρησης και διαχείρισης αποθεμάτων,
  • Travel (τουρισμός) με σύστημα κρατήσεων,
  • Ordering (εστίαση) για λήψη παραγγελιών,
  • Βooking (υπηρεσίες) για διαχείριση ραντεβού.

Η ελληνική αγορά έχει κοντά στις 700.000 επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις λιανικής σε σχέση με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις αποτελούν γύρω στο 55% – 60% της απασχόλησης της Worldline, όπως ανέφερε ο κ. Κιτιξής.

Όσον αφορά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις η εταιρεία λάνσαρε τα πακέτα συναλλαγών EASY, τα οποία μηδενίζουν την προμήθεια και ζητάνε μόνο την πληρωμή της συνδρομής. 

Παράλληλα, η Worldline κατέγραψε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και παρουσίασε μια σειρά από καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες για επαγγελματίες, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για την εταιρεία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 2023, ​η εταιρεία κατέγραψε υψηλή κερδοφορία με έσοδα 4.6 δισ. ευρώ και 2,3 δισ. ευρώ το ‘ εξάμηνο του 2024, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης έφτασε το 2%.

Θετικό ήταν το πρόσημο και για το Smart Pos app, το οποίο εξυπηρέτησε και νέους κλάδους που εντάχθηκαν στην υποχρεωτικότητα, όπως τα ΤΑΧΙ. Εκεί, οι ενεργοί χρήστες πλησιάζουν τους 40.000, καθώς η εφαρμογή μπορεί πλέον να εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες ​ των επιχειρήσεων.

«Η Worldline δεν ασχολείται μόνο με κρατικές πληρωμές, αλλά γενικά με πληρωμές, και αυτή την περίοδο δουλεύει πάνω στο να λανσάρει digital euro», επισήμανε ο Country Head και Managing Director της εταιρείας στην Ελλάδα, προσθέττοντας πως αυτή τη στιγμή γίνονται πιλοτικά στο Παρίσι.

Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται το λανσάρισμα λειτουργικοτήτων όπως το Apple Pay & Google Pay, για μεγαλύτερη διευκόλυνση των επιχειρήσεων και των καταναλωτών. Αναμένονται ανακοινώσεις πριν το τέλος του 2024.

 

To άρθρο Worldline: Το 2024 έθεσε σε ετοιμότητα 150.000 POS – Τα επόμενα 91.000 στο τέλος του μήνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button