Πολιτική

Επανεκλογή Κασσελάκη και διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ – Ισοπαλία Ανδρουλάκη – Δούκα στο ΠΑΣΟΚ – Galaksias Portal News

Πρώτα το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούνται στις κάλπες με τον Στέφανο Κασσελάκη να έχει τα πρωτεία, ενώ υπάρχει ισοπαλία μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό της Politic.

Τον πλήρη κατακερματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντιδιαστολή με την ενότητα του ΠΑΣΟΚ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της POLITIC.

Συγκεκριμένα, 7 στους 10 (69%) πιστεύουν πως μετά τις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα θα διασπαστεί στην περίπτωση που εκλεγεί ο Στέφανος  Κασσελάκης για πρόεδρος.

Τα ποσοστά με προέδρους τον Σωκράτη Φάμελλο. Φάμελλο και Παύλο Πολάκη είναι πολύ μικρότερα, 2% και 6% αντίστοιχα. Αντίθετα, όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, σχεδόν 8 στους 10 θεωρούν πως το κόμμα μετά την εκλογή του προέδρου θα παραμείνει ενωμένο.

Στην ερώτηση αν θέλετε να επανεκλεγεί στην προεδρεία του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης, στο σύνολο της κοινής γνώμης οι περισσότεροι απαντούν αρνητικά (48%).

Αντίθετα ισοψηφία έχουμε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 42% επιθυμεί την επανεκλογή του και το αντίστοιχο ποσοστό την απομάκρυνσή του.

 

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, τόσο η κοινή γνώμη όσο και οι ψηφοφόροι του κόμματος θέλουν νέο πρόσωπο για πρόεδρο. Ειδικότερα, στο σύνολο της κοινής γνώμης το 31% θέλει ξανά πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, σε αντίθεση με το 64% που θα ήθελε να εκλεγεί κάποιος άλλος για πρόεδρος. Ιδια στάση και από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι περισσότεροι (59%) επιθυμούν να εκλεγεί νέο πρόσωπο για πρόεδρος στο κόμμα.

Σχετικά με την πρόθεση ψήφου, στον ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης (38%) και με σχεδόν δέκα μονάδες κάτω ακολουθεί ο Σωκράτης Φάμελλος (29%) (σημ. η έρευνα ξεκίνησε πριν ανακοινώσει ο Ν. Φαραντούρης). Τρίτος έρχεται ο Παύλος Πολάκης με 14%.

 Από την άλλη η ανάδειξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται σε ντέρμπι, καθώς Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας έχουν τα ίδια ποσοστά (29%).

Τρίτος έρχεται ο Παύλος  Γερουλάνος με 19,2% και τέταρτη η Άννα Διαμαντοπούλου με 12,6%.

To άρθρο Δημοσκόπηση Interview: Επανεκλογή Κασσελάκη και διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ – Ισοπαλία Ανδρουλάκη – Δούκα στο ΠΑΣΟΚ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button