Πολιτισμός

The Substance: Η ταινία τρόμου που προκαλεί μαζικές αποχωρήσεις από τους κινηματογράφους

Η ταινία σοκάρει ακόμη και όσους δεν φοβούνται εύκολα.

Μια νέα ταινία τρόμου με έντονα σωματικά στοιχεία προκαλεί αντιδράσεις και αποχωρήσεις από κινηματογράφους παγκοσμίως, εξαιτίας της ακραίας βίας και της τρομακτικής της φύσης.

Όσοι παρακολούθησαν τις προβολές της ταινίας έχουν μοιραστεί τις εμπειρίες τους, περιγράφοντας πώς οι θεατές γύρω τους αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα πριν από το τέλος της ταινίας, η οποία διαρκεί πάνω από δύο ώρες.

Η ταινία με τίτλο The Substance, σε σκηνοθεσία της Coralie Fargeat, χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους πιο ξεχωριστούς τίτλους στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών, με τον The Independent να προβλέπει ότι θα διχάσει το κοινό με αντιδράσεις «ή θα την αγαπήσεις ή θα τη μισήσεις» κατά την κυκλοφορία της.

Με πρωταγωνίστρια τη Demi Moore και διανομή από τη Mubi, η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας ηλικιωμένης σταρ του Χόλιγουντ που παίρνει ένα παράνομο φάρμακο για να δημιουργήσει μια νεότερη εκδοχή του εαυτού της, ρόλο που υποδύεται η Margaret Qualley.

Παρά την ενδιαφέρουσα πλοκή, η ακραία φύση της ταινίας έχει σοκάρει τους θεατές, οι οποίοι δεν ήταν προετοιμασμένοι για το πόσο μακριά φτάνει η βία. Ο Independent είχε χαρακτηρίσει την ταινία ως «έναν σωματικό τρόμο που ξεπερνά τα όρια ακόμα και για τους φανατικούς του είδους».

Μετά την προβολή, κάποιος θεατής έγραψε: «Η κριτική μου για το The Substance είναι ότι πολλοί αποχώρησαν από την αίθουσα, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Χρειαζόμαστε περισσότερες ταινίες σαν αυτή». Ένας άλλος σχολίασε: «Στην προβολή χθες το βράδυ, αρκετοί θεατές έφυγαν. Ήταν μία από τις πιο βίαιες ταινίες που έχω δει».

Ένα ακόμη άτομο ανέφερε: «Έχω δει χιλιάδες ταινίες και είναι δύσκολο να με σοκάρεις, αλλά αυτή η ταινία τα κατάφερε. Δεν είναι για τους ευαίσθητους. Στην προβολή, πολλοί αποχώρησαν στη μέση, αλλά είναι ήδη καλτ. Να είστε προετοιμασμένοι».

Άλλοι που έμειναν ως το τέλος ήταν εμφανώς συγκλονισμένοι, με έναν χρήστη στο X/Twitter να γράφει: «Μετά το τέλος του The Substance επικράτησε σιωπή στην αίθουσα, και όταν κάποιος ρώτησε αν όλοι είναι καλά, η απάντηση ήταν “όχι”».

Η διχαστική φύση της ταινίας φάνηκε και από σχόλιο που ανέφερε: «Είναι η μόνη ταινία που είδα και το κοινό χειροκρότησε στο τέλος, αν και δύο άτομα έφυγαν μέσα στα πρώτα 20 λεπτά, και άλλοι τρεις αργότερα».

Είναι κρίμα που οι αποχωρήσαντες έχασαν τα τελευταία 30 λεπτά της ταινίας, καθώς εκεί βρίσκονται κάποιες από τις πιο τολμηρές σκηνές που έχουν προβληθεί στον κινηματογράφο εδώ και χρόνια, με το κοινό στο Φεστιβάλ των Καννών να ενθουσιάζεται.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button