Εργασία

Νέο ατύχημα: Διασωληνωμένος εργαζόμενος Δήμου -Αν & ελαιοχρωματιστής τον έβαλαν να ρίχνει μπετά

Σοβαρό εργατικό ατύχημα με εργαζόμενο του Δήμου Ηγουμενίτσας συνέβη την Τετάρτη 2/10/2024 και ώρα 12.00 το πρωί. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργαζόμενος είχε προσληφτεί με το πρόγραμμα 55 -65 με την ειδικότητα «τεχνίτης ελαιοχρωματιστής», ωστόσο εκτελούσε εργασίες ρίχνοντας μπετό!

Ένιωσε αδιαθεσία και πόνο στο στήθος. Μεταφέρθηκε αρχικά στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας από συναδέλφους από εκεί στο νοσοκομείο Φιλιατών οπού και διασωληνώθηκε, και εσπευσμένα  στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η κατάσταση του είναι κρίσιμη.

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ν. Θεσπρωτίας:

Και αυτό το ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά, εργοδοτικά εγκλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την αδιαφορία της εργοδοσίας και ότι αφορά στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Για το περιστατικό προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα:

  • Ποιος έδωσε την εντολή στον συνάδελφο να εκτελέσει εργασίες πέραν της ειδικότητας του (ο συγκεκριμένος συνάδελφος είναι τεχνίτης ελαιοχρωματιστής)
  • Τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που προβλέπονται;

Οι συνάδελφοι του προγράμματος που δουλεύουν στους δήμους προέρχονται από μακροχρόνια ανεργία και προσπαθούν να μαζέψουν κάποια ένσημα προκειμένου να μπορέσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης

Πρόκειται για ένα εργατικό ατύχημα από τα πολλά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε όλους τους δήμους της χώρας. Δεν οφείλονται ούτε στην κακιά στιγμή, ούτε σε απροσεξίες των εργαζομένων, όπως συνέχεια ακούμε από τις δημοτικές αρχές στην προσπάθειά τους να βγάλουν από πάνω τους τις ευθύνες που έχουν για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, μονίμων, συμβασιούχων. Μαζί με τους δημάρχους των αστικών κομμάτων, υπεύθυνες είναι και όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις για την τραγική υποστελέχωση, την εντατικοποίηση και τη γενίκευση συμβασιούχων που έχουν επιβάλει στους δήμους. Ευθύνες έχουν κυβέρνηση και δημοτικές αρχές για τις σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, για τη χορήγηση με το σταγονόμετρο των αναγκαίων μέσων ατομικής προστασίας, για ανυπαρξία ελέγχων και συντηρήσεων σε χώρους, υποδομές και μέσα των δήμων, για τη διάλυση της Επιθεώρησης Εργασίας, την απουσία τεχνικών Ασφαλείας και γιατρών Εργασίας με ουσιαστικό ρόλο και όχι για τα μάτια του κόσμου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους των τριών δήμων (Ηγουμενίτσας Σουλίου Φιλιατών)  να μην υποκύψουν στις πιέσεις των Δημοτικών  Αρχών, στην αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό τους .

Τώρα να συσπειρωθούν ακόμα περισσότερο στο Σωματείο. Να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και να στείλουν στα τσακίδια όλους αυτούς που θα προσπαθήσουν να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια και τη ζωή τους. Να καταγγείλουν στο σωματείο  όποιες απαράδεκτες συμπεριφορές θίγουν τα εργασιακά τους δικαιώματα και την αξιοπρέπεια τους από που και να προέρχονται αυτές.

Τώρα να διεκδικήσουμε:

-Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

-Να χορηγηθούν στην ώρα τους τα ΜΑΠ

-Τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button