Πολιτισμός

«Αχ, Amália»: Η καθηλωτική έκθεση για την Βασίλισσα του πορτογαλικού φάντο

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στα Πορτογαλικά

Με οκτώ διαδραστικές αίθουσες, η έκθεση διαθέτει βιντεοχαρτογράφηση 360º, εικονική πραγματικότητα και ακόμη και ένα ολόγραμμα της Αμάλια που τραγουδάει

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

To 1920 γεννήθηκε στη Λισαβώνα η σπουδαία Αμάλια Ροντρίγκες. Έμελε να μείνει γνωστή απλά με το μικρό της όνομα, Αμάλια, ως η κορυφαία φωνή που έχει βγάλει ποτέ η Πορτογαλία. Η έκθεση Αh Amalia είναι η πρώτη αφιερωμένη στη ζωή και την καριέρα της διάσημης τραγουδίστριας, της βασίλισσας του φάντο όπως την αποκαλούσαν.

«Στις 6 Οκτωβρίου είναι η 25η επέτεριος από τον θάνατο της Αμάλια. Οπότε, ο μεγάλος στόχος αυτής της διαδραστικής έκθεσης είναι να γιορτάσουμε τη ζωή της Αμάλια, να την τιμήσουμε σε μία πολύ σύγχρονη γλώσσα. Τολμώ να πω ότι είναι πιθανότατα η πιο μοντέρνα και πιο θαρραλέα τιμή που έχει γίνει στην Αμάλια Ροντρίγκες και αυτό συμβαίνει γιατί δεν θέλουμε να την ξεχάσουν και θέλουμε να την κάνουμε γνωστή σε κάθε είδους κοινό, ειδικά στους πιο νέους» λέει η Σοφία Μόουρα, Γενική Διευθύντρια της Sp Entertainment.

Η Αμάλια Ροντρίγκες έκανε διεθνή καριέρα, έπαιξε σε θέατρο και κινηματογράφο, έγραψε ποιήματα και ήταν η απόλυτη εκπρόσωπος του πορτογαλικού πολιτισμού παγκοσμίως.

«Το να γνωρίσει την Αμάλια σημαίνει ακριβώς να μάθεις όλες τις πτυχές της. Η Αμάλια είναι κάτι πολύ περισσότερο από βασίλισσα του φάντο, η φωνή της Πορτογαλίας. Σαφώς και της το χρωστάμε. Το φάντο είναι αυτό που είναι σήμερα χάρη στην Αμάλια, που το πήρε από τους δρόμους της Λισαβώνας και το μετέφερε στην διεθνή σκηνή. Η Αμάλια όμως είναι έμπνευση, είναι ποίηση, μία γυναίκα που έγραφε πολύ καλά, που τραγουδούσε αυθεντικά, μια γυναίκα πολύ ψαγμένη για την εποχή της, πολύ πιο μπροστά από την εποχή της. Θέλαμε λοιπόν να δείξουμε όλα αυτά τα πράγματα, γιατί πιστεύω πως όμα αυτά μαζί κάνουν την Αμάλια τη μεγάλη ντίβα που ήταν» λέει η Σοφία Μόουρα.

Μέσα από οκτώ διαδραστικές αίθουσες, η έκθεση περιλαμβάνει έναν χάρτη 360 μοιρών, εικονική πραγματικότητα αλλά και ένα ολόγραμμα της Αμάλια που τραγουδάει σε μία από τις εμβληματικότερες σκηνές του κόσμου. Το Ολύμπια στο Παρίσι.

Η έκθεση βρίσκεται στη γειτονιά Marvila της Λισαβόνας και είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 11:00 έως τις 20:00.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button