Οικονομία

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία παροτρύνουν την ΕΕ να χαλαρώσει την τραπεζική ρύθμιση

Κάλεσμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για αυτοσυγκράτηση στην θέσπιση χρηματοοικονομικών κανόνων για τη ρύθμιση στον κλάδο των τραπεζών, απεύθυναν η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία.

Οι τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ την κάλεσαν να επικεντρωθεί στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τομέα των τραπεζών, το πιο πρόσφατο σημάδι της παγκόσμιας πολιτικής στροφής προς την προτεραιοποίησης της οικονομικής ανάπτυξης έναντι της ρύθμισης του κλάδου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι τρεις χώρες επιθυμούν η ΕΕ να χαλαρώσει ορισμένους κανόνες που ήδη ισχύουν, ώστε οι τράπεζες να έχουν «ίσους όρους ανταγωνισμού» με άλλες μεγάλες χώρες. Κάλεσαν επίσης την επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή να «απέχει από την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών μεγάλης κλίμακας» στον χρηματοπιστωτικό τομέα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, διατυπώνοντας την έκκληση σε κοινή επιστολή προς τον γενικό διευθυντή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

To άρθρο Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία παροτρύνουν την ΕΕ να χαλαρώσει την τραπεζική ρύθμιση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button