Πολιτική

«Σας καλώ να τιμήσετε όλους τους αρχηγούς παρόντες και απόντες – Πάμε για άλλη μία θητεία» – Galaksias Portal News

Με αφιερωματικά βίντεο αλλά και την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας γιορτάστηκαν στην οδό Ρηγίλλης στο «σπίτι» της γαλάζιας παράταξης τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην Ρηγίλλης λίγο μετά τις 8 το βράδυ μαζί με την σύζυγό του Μαρέβα, ενώ αίσθηση προκάλεσε η απουσία των πρώην προέδρων του κόμματος Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά παρότι προσεκλήθησαν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στην γιορτή για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.

Υπουργοί, βουλευτές αλλά και μέλη της Νέας Δημοκρατίας και πολλοί νεολαίοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο υπό τους ήχους του ύμνου του μακροβιότερου κόμματος της χώρας.

Έξω από τη Ρηγίλλης, την ιστορική «έδρα» της Νέας Δημοκρατίας ήταν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες οπαδοί του κόμματος, κρατώντας σημαίες της «γαλάζιας» παράταξης.

Μπροστά από το νεοκλασικό κτίριο υπήρχε εξέδρα όπου μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σε αυτά εδώ τα γραφεία εκτυλίχθηκαν ιστορικές στιγμές της παράταξής μας», είπε χαρακτηριστικά. «Ξανά, λοιπόν, στη Ρηγίλλης και στις αρχές που σε εδώ αναβλύζουν», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός έκανε ονομαστική αναφορά σε όλους ανεξαιρέτως τους προέδρους της παράταξης και απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του κόμματος τούς είπε «σας ζητώ σήμερα να τιμήσουμε όλους τους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, παρόντες και απόντες».

Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε την προσωπικότητα και την προσφορά των Κωνσταντίνου Καραμανλή, Γεωργίου Ράλλη, Ευάγγελου Αβέρωφ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Μιλτιάδη Έβερτ, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

«Είμαστε η παράταξη που νικήσαμε τον λαϊκισμό και το 2019 επαναφέραμε την Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης», υπογράμμισε κατόπιν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας μνεία στον «αντιλαϊκιστή» Κωνσταντίνο Καραμανλή και την παντοτινή πολιτική παρακαταθήκη του.

«Το 2016 πήρα μία εντολή από εσάς», είπε απευθυνόμενους στους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας, «να χτίσουμε ένα νέο φιλελεύθερο μέτωπο και τα καταφέραμε. Το βλέμμα μας δεν κοιτάει ούτε δεξιά ούτε αριστερά, αλλά μόνο μπροστά», υπογράμμισε.

«Εμείς ως Νέα Δημοκρατία στερήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ το πολιτικό οξυγόνο και καταδείξαμε πως το ΠΑΣΟΚ μόνον εκσυγχρονιστικό δεν είναι είναι», επισήμανε.

«Είμαι πρωθυπουργός γιατί είμαι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε με έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας πως το πραγματικό σπίτι του κόμματός μας είναι η καρδιά της κάθε νεοδημοκράτισας και του κάθε νεοδημοκράτη».

«Έχουμε μπροστά μία καθαρή τριετία για να κάνουμε πράξη το όραμά μας, μία ισχυρή Ελλάδα που θα πρωτοπορεί», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας για άλλη μία φορά το τοπίο περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Τα καλύτερα έρχονται!», είπε καταλήγοντας στην ομιλία του στη γιορτή για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκτός από τις στημένες γιγαντοοθόνες, κυμάτιζαν και σημαίες με τα σύμβολα της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο εμβληματικός πυρσός.

Καλεσμένοι στο πάρτι ήταν όλα τα μέλη και οι φίλοι της ΝΔ, με τις προβλέψεις να έκαναν λόγο για πάνω από 3.000 άτομα.

Στη βραδιά έδωσαν το παρών βουλευτές της ΝΔ.

 

Η εκδήλωση άρχισε με την προβολή στις γιγαντοοθόνες ενός επετειακού βίντεο για την ιστορία του κόμματος με σημαντικές στιγμές και πρόσωπα, από τον Οκτώβριο του 1974 με τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι και σήμερα.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε, επίσης το στιγμιότυπο που προβλήθηκε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να λέει το 1989 στη Βουλή «ας είναι το αίμα του Παύλου (Μπακογιάννη) το τελευταίο που χύνεται…».

 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι: Παύλος Μαρινάκης, Μαρία Συρεγγέλα, Γιώργος Μυλωνάκης, Ζέττα Μακρή, Κώστας Μπακογιάννης, Διονύσης Σταμενίτης, Βασίλης Υψηλάντης, Περικλής Μαντάς, Μαρία Κεφάλα, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Θανάσης Κοντογεώργης, Βασίλης Γιόγιακας, Θάνος Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Δημήτρης Τσιόδρας, Νίκος Ρωμανός, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Καλαφάτης, Ειρηνη Αγαπηδάκη, Θανάσης Μπούρας, Γιάννης Καλλιάνος, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Καλαντζής, Χρήστος Μπουκώρος, Χαράλαμπος Αθανασίου, Διονύσης Χατζηδάκης, Θεόδωρος Λιβάνιος, Στέλιος Κουτνατζής.

Απόντες από τη γιορτή των 50ων γενεθλίων της Νέας Δημοκρατίας ήταν οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι διαφωνούν ανοιχτά με κυβερνητικές επιλογές και εκφράζουν δημόσια τις διαφωνίες τους.

φωτογραφίες: (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI), (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

To άρθρο Μητσοτάκης από Ρηγίλλης: «Σας καλώ να τιμήσετε όλους τους αρχηγούς παρόντες και απόντες – Πάμε για άλλη μία θητεία» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button