Πολιτική

«Εγώ έκανα το καθήκον μου, τους κάλεσα προσωπικά» – Galaksias Portal News

Συνέντευξη στην εκπομπή του Mega «Live News» και στον Νίκο Ευαγγελάτο παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανήμερα της εκδήλωσης για την συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε στην αρχή της συνέντευξής του στο LiveNews: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν κάνουμε αυτήν την συνέντευξη στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά στα γραφεία της ΝΔ σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο αυτήν την ιδιαίτερη επέτειο. 50 χρόνια από την ημέρα που ιδρύθηκε η ΝΔ παραμένει η μεγαλύτερη πιο σταθερή παράταξη στη χώρα και νομίζω ότι αξίζει να αναρωτηθεί κανείς γιατί ενώ άλλα κόμματα πέρασαν από μεγαλύτερες διακυμάνσεις και είδαν τα ποσοστά τους να κατακρημνίζονται το μόνο κόμμα το οποίο κράτησε άντεξε και ενισχύθηκε είναι η ΝΔ».

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Ίσως είναι η καλύτερη απάντηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι μείναμε πιστοί στις αξίες του ιδρυτή μας αλλά ταυτόχρονα προσαρμοστήκαμε σε καιρούς οι οποίοι αλλάζουν.

Αν κάτι μας δίδαξε ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι ότι η ΝΔ είναι η παράταξη του πραγματισμού και του ρεαλισμού που βρίσκεται διαχρονικά απέναντι στον λαϊκισμό ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δίδαξε την υπευθυνότητα και τον ρεαλισμό. Ήταν ταυτόχρονα ένας πολιτικός ο οποίος δεν δίσταζε να φύγει από ιδεολογικές αγκυλώσεις του παρελθόντος και να μιλήσει για το μέλλον σε μία συνέντευξη είχε πει κάτι εντυπωσιακό: «εγώ, δεν είμαι ούτε δεξιός ούτε κεντρώος ούτε αριστερός.  Είμαι προοδευτικός». Αυτή είναι προσαρμοστικότητα της νέας δημοκρατίας είμαστε μία μεγάλη ευρύχωρη παράταξη».

«Πιστεύω ότι έχουμε κάθε λόγο σήμερα να γιορτάσουμε αυτήν την ημέρα θα κάνουμε μία ωραία μικρή εκδήλωση στη Ρηγίλλης. Αυτή η μέρα σήμερα ανήκει στους νεοδημοκράτες στους φίλους μας στους παλιούς και νέους συναγωνιστές μας οι οποίοι  συμπορεύτηκαν μαζί μας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την απουσία Καραμανλή και Σαμαρά από τη Ρηγίλλης

«Εγώ έκανα το καθήκον μου, τους κάλεσα προσωπικά από κει και πέρα θα επαναλάβω ότι η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη όχι στους αρχηγούς όχι στους διατελέσαντες πρωθυπουργούς αλλά στον απλό νεοδημοκράτη και νομίζω ότι μία μέρα γιορτή και χαράς μία μέρα ενότητας για την παράταξη και έτσι θα τη θυμόμαστε».

Ερωτηθείς αν έπρεπε να είναι όλοι σε αυτή τη γιορτή είπε ότι: «Eγώ είμαι ο τελευταίος που θα το κρίνει. Εγώ όπως σας είπα έκανα το καθήκον μου».

Η Ελλάδα πιο κοντά στην Ευρώπη

«Από δω και πέρα θα δείτε την τήρηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων την τήρηση των εξαγγελιών μας και μεταρρυθμίσεων που θα μας φέρει πιο κοντά στην Ευρώπη.

Την  συνέχιση μιας πολιτικής που θα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη και στη βελτίωση ήταν μισθών της συνέχιση μιας πολιτικής η οποία θα κάνει πράξη αυτή την έννοια της νομιμότητας παντού την οποία είδη υπηρετούμε με πολύ μεγάλη συνέπεια. Είμαστε εδώ είχα να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές όχι για να κάνουμε μικρές διευθετήσεις αυτή την πολιτική αισθάνομαι ότι υπηρετώ  και αυτή την πολιτική θα υπηρετήσει νέα δημοκρατία την ερχόμενη τριετία».

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Στην ερώτηση αν οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετιας, ο πρωθυπουργός απάντησε: Βεβαίως.

«Να επανέλθω στον ιδρυτή μας ταμπέλες οι οποίες κινούνται στον ιδεολογικό χώρο του παρελθόντος δεν έχουν θέση στη ΝΔ. Είμαστε μία κεντροδεξιά παράταξη μία φιλελεύθερη προοδευτική παράταξη οι πολιτικές μας υπηρετούν την με τις πολιτικές των πολλών και για αυτό καταφέραμε να συνενώσουμε στη ΝΔ συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μας είχαν ψηφίσει που ήρθαν και συντάχτηκαν με τη νέα δημοκρατία με έναν τρόπο ο οποίος μας επέτρεψε να φτάσουμε σε ποσοστά τα οποία για τα δεδομένα των ευρωπαϊκών κομμάτων είναι πρωτοφανή.

Είμαστε ένα κεντροδεξιό κόμμα στη νέα δημοκρατία δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούμε όλοι σε όλα αλλά οι πολλοί να συμφωνούμε σε πολλά.

Νομίζω ότι αυτή τη μεγάλη σύνθεση τη μεγάλη ευρυχωρία αυτή την κοινή πορεία σε επιλογές που είναι αξιακές για τη χώρα την έχουμε βρει στην ΝΔ».

Για την τάση «να πηγαίνουμε πιο δεξιά στην Ευρώπη»

«Όντως στα δεξιά μας υπάρχουν τρία κόμματα και όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό. Μια πραγματικότητα που υπάρχει μια 10ετια.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ανοιχτές της πόρτες της σε οποιονδήποτε πολίτη δυνητικά μπορεί να την επιλέξει και ξέρετε αναρωτιέμαι αυτοί οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σε κόμματα πιο πατριωτικά ή πιο δεξιά της νέας δημοκρατίας αν μας πιστώνουν το γεγονός ότι σήμερα η Ελλάδα είναι πολύ πιο ισχυρή από ότι ήταν πριν από 5 χρόνια ότι η Ελλάδα έχει πιο θωρακισμένες  ένοπλες δυνάμεις ότι προστατεύει τα σύνορά της πιο αποτελεσματικά.

Χθες βρέθηκα στον Έβρο χρόνια πολύ ωραία τετράωρη εκδήλωση με πάρα πολλά στελέχη της τοπικής κοινωνίας δημάρχους εκπροσώπους φορέων και πρέπει να σας πω ότι διαμορφώσαμε ένα σχέδιο στήριξης του Έβρου με αναπτυξιακά και εθνικά χαρακτηριστικά.

Ο Έβρος έχει μεγάλη ιδιαιτερότητα. Είναι τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης.

Θεωρούμε λοιπόν ότι υπηρετούμε μία πολιτική του υπεύθυνου πατριωτισμού και αυτή την πολιτική πιστεύω ότι θα μας την πιστώσουν και οι συμπολίτες μας οι οποίοι μπορεί να μας ψηφίσουν αλλά βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ ή σε κόμματα τα οποία είναι στα δεξιά της ΝΔ».

Για την εσωκομματική αντιπολίτευση

«Όταν κυβερνάς για δεύτερη τετραετία μπαίνουμε στον 6ο χρόνο είναι  λογικό θα έλεγα να υπάρχουν αυξημένες προσδοκίες. Εμείς οι ίδιοι σηκώσαμε τον πήχη των προσδοκιών ψηλά και βέβαια σε ένα περιβάλλον που δεν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση η κυβέρνηση ως αλεξικέραυνο απορροφά  όλους τους κραδασμούς.

Όμως όσοι φαντάζονται ότι η ΝΔ έχει θέματα ενότητας είναι βαθιά γελασμένοι. Να σας θυμίσω ότι από τότε που γίναμε κυβέρνηση οι βουλευτές μας κατά μόνας έχουν καταθέσει πάνω από  6.000 ερωτήσεις.

Δεν είδα τις ερωτήσεις να γίνονται θέμα. Κρίμα γιατί κάποιες από αυτές είναι ερωτήσεις που πράγματι αντιμετωπίζουν και αναδεικνύουν ζητήματα τα οποία πρέπει να πέσουν στην προσοχή των υπουργών και βελτιώνουν και το κυβερνητικό έργο αυτή είναι η δουλειά των βουλευτών ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς τους είναι το κοινοβουλευτικό έργο και το δικό μου το επιτελείο μελετά πάντα με προσοχή τις ερωτήσεις που κατατίθεται και έχουμε πάρει εμείς οι ίδιοι ερέθισμα από αυτές και να ζητάμε από το υπουργούς εξηγήσεις γιατί το ζήτημα το οποίο ανέδειξε ένας κυβερνητικός βουλευτής πρέπει να απαντηθεί άρα μη φαντάζεστε περισσότερα πράγματα από αυτά που κάποιοι θέλουν να βλέπουν σε μια διαδικασία η οποία είναι η τρέχουσα κοινοβουλευτική διαδικασία».

Για τα θέματα της καθημερινότητας

«Έγιναν δυο ερωτήσεις, η μια για τα κόκκινα δάνεια η κυβέρνηση μας έχει ήδη εφαρμόσει πολιτικές και θα πρέπει να σας πω ότι για τα ζητήματα των κόκκινων δανείων έχουμε ένα πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους το οποίο πράγματι προστατεύει και τους ευάλωτους αλλά τους δίνει και δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους με έναν τρόπο που να μπορούν να δουν ξανά το μέλλον τους με αισιοδοξία. Υπάρχουν 20.000 περιπτώσεις που ρυθμίστηκαν δάνεια μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού και έδωσαν ανάσα στα νοικοκυριά μας.

Το ζήτημα των κόκκινων δανείων των αγροτικών συνεταιρισμών για παράδειγμα ένας βραχνάς που έρχεται από το παρελθόν και με θάρρος η κυβέρνηση έρχεται να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό.

Το ζήτημα το οποίο έθεσαν οι βουλευτές με τη φαρμακευτική δαπάνη τον πιο ευάλωτων συνταξιούχων είναι ένα εύλογο ζήτημα δεν μπορώ να σας πω αν θα κάνω δεκτή την πρότασή τους αλλά το μελετάμε έχω ήδη ζητήσει να κοστολογήσουν την πρόταση αυτή διότι ένα πράγμα δεν μπορεί να γίνει με τίποτα δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το πλαίσιο των δαπανών όπως αυτό έχει προσδιοριστεί από το 4ετες μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό όμως οι βουλευτές έθεσαν υπόψη της κυβέρνησης και είναι καλό αυτό.

Ήταν ο κανόνας γιατί αυτός είναι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος…

Εγώ βλέπω κάθε εβδομάδα τουλάχιστον 5 με 6 βουλευτές μου το ζητούν και τους βλέπω η επίσκεψη κάθε φορά η επίσκεψη ενός βουλευτή είναι η ευκαιρία ανάδειξης τοπικών προβλημάτων».

«Υπάρχει η αίσθηση ότι είμαστε κλειδωμένοι μέσα στο μέγαρο Μαξίμου δεν είναι ακριβές αυτό εγώ κάθισα χθες τέσσερις ώρες στον Έβρο τους άκουσα όλους άκουσα όλους τους ομιλητές και μίλησα τελευταίος. Αυτό σημαίνει πολιτική που γίνεται όχι από πάνω προς τα κάτω αλλά από κάτω προς τα πάνω».

Για τον πόλεμο

«Η Ελλάδα είναι ένας παράγοντας σταθερότητας σε μία περιοχή η οποία είναι ιδιαίτερα ασταθής. Είναι μια χώρα η οποία συνομιλεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και συνομιλεί σε συνθήκες αξιοπιστίας γιατί δεν βαρύνεται από κανένα αμάρτημα του ιστορικού παρελθόντας που μπορεί να βαραίνει άλλες χώρες που είχαν ανάμειξη στην περιοχή.

Αυτό το οποίο δεν πρέπει να γίνει σε καμία περίπτωση είναι να υπάρξει μία περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης στη μέση ανατολή.

Φοβάμαι ότι μπορεί να γίνει. Το Ισραήλ δέχτηκε μία επίθεση με διακόσιους βαλλιστικούς πυραύλους. Σε μια τρομοκρατική επίθεση που συνδεόταν με την επίθεση του Ιράν, σκοτώθηκε ένας Έλληνας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ένα παιδί 26 χρονών που πήγε να κάνει την εργασία του την πτυχιακή του για το πανεπιστήμιο.

Προφανώς το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί αλλά πιστεύω ότι η έκκληση η οποία κάνουμε όλοι είναι ότι αυτή η αντίδραση η οποία είναι αναμενόμενη και σ’ ένα βαθμό δικαιολογημένη να μην είναι τέτοια που θα οδηγήσει σε μία περαιτέρω κλιμάκωση.

Προφανώς όλοι έχουμε έγνοιες για περιφερειακή ανάφλεξη μας ενδιαφέρει να δούμε τι θα γίνει με τις τιμές του πετρελαίου έχουμε μία σημαντική αποκλιμάκωση στις τιμές του πετρελαίου και της βενζίνης ανησυχούμε τι θα γίνει από δω και πέρα στην Ερυθρά θάλασσα…

Όσο κι αν φαίνεται αυτό δύσκολο στην παρούσα συγκυρία θεωρώ ότι η πίεση να επανέλθουμε με κάποιο τρόπο σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για μία λύση δύο κρατών ολοένα και θα εντείνεται όλοι έχουν αντιληφθεί ότι αυτή η λύση τελικά πολύ τη συμμερίζονται και στο Ισραήλ μόνο αυτή να εξυπηρετήσει τα μακροχρόνια συμφέροντα του κράτους του Ισραήλ».

Για τα ελληνοτουρκικά

«Δεν είναι μόνο μία επικοινωνία για να κρατούνται οι δίαυλοι ανοιχτοί. Διότι η επικοινωνία όταν έχεις στοιχεία εντιμότητας και ειλικρίνειας είναι αυτή η οποία μας επιτρέπει να εκτονώνουμε δυνητικές κρίσεις και να μπορούμε να συνομιλούμε ανοιχτά για θέματα.

Η Χάγη δεν είναι κοντά ποτέ δεν ήτανε κοντά αν με ρωτάτε αν θέλουμε να διερευνήσουμε τις παραμέτρους εκείνες ώστε να μπορούμε να μπούμε στην ουσιαστική συζήτηση για τη μία και σημαντική μας διαφορά την οποία αναγνωρίσουμε απέναντι στην Τουρκία, οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, στο Αιγαίο και την ανατολική μεσόγειο ναι έχουμε τη διάθεση να κάνουμε  αυτή την προσπάθεια.

Αν με ρωτάτε αν αυτή η προσπάθεια μπορούσε να γίνει όσο ήμασταν σε συνθήκες μεγάλης έντασης με την Τουρκία – είδατε τις έγινε το 2020 με τον φράχτη, είδατε τι έγινε τον Αύγουστο – προφανώς και δεν μπορούσε να γίνει αυτή η συζήτηση σε συνθήκες μεγάλες έντασης.

Άρα δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να μπούμε στην ουσία της συζήτησης.

Είναι ένα πρόβλημα που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει μπορέσει να λύσει εδώ και 40 χρόνια.

Αν μπορούσαμε να το λύσουμε και ήταν το αποτέλεσμα μιας σωστής και δίκαιης διαπραγμάτευσης πιστεύω ότι μια τέτοια λύση τελικά θα ήταν μακροπρόιθεσμα πολύ ωφέλιμη για την πατρίδα μας αλλά από εκεί και πέρα δεν πρόκειται να δεχτούμε μία λύση για χάρη της λύσης.

Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Βλέπω τη διάθεση οι υπουργοί Εξωτερικόν αυτή είναι η κατεύθυνση να συζητήσουμε. Η διακήρυξη των Αθηνών τι λέει: «Έλα Τουρκία να λύσουμε τα προβλήματά μας με γνώμονα το διεθνές δίκαιο».

Ο πρόεδρος Ερντογάν στην ομιλία του στον ΟΗΕ για τα ελληνοτουρκικά είπε ότι θέλει μία οριοθέτηση στην ανατολική μεσόγειο με γνώμονα το διεθνές δίκαιο. Είναι μία θετική προσέγγιση. Για το κυπριακό βέβαια επανέλαβε θέσεις οι οποίες είναι παντελώς απαράδεκτες τις οποίες δεν μπορεί η διεθνής κοινότητα να κάνει δεκτές».

Για την Κύπρο

«Δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει πλήρης εξομάλυνση των σχέσεων μας με την Τουρκία χωρίς δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυριακό. Από την άλλη είναι άποψή μου και του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων βοηθάει στην επίλυση του κυπριακού.

Η Ελλάδα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο γεγονός ότι και είναι η πρώτη φορά από το λέω δημόσια – θα βρεθούν τον Οκτώβριο στη Νέα Υόρκη, Γκουτέρες, Τατάρ και Χριστοδουλίδης για να επανακινήσουν τη διαδικασία διαλόγου μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Αν στη συνέχεια ανάγκη και για ένα άλλο σχήμα με τη συμμετοχή της Ελλάδας προφανώς και θα είμαστε παρόντες αλλά η Ελλάδα έπαιξε καθοριστικό ρόλο και πιστεύω ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων βοήθησε με τον τρόπο της.

Η Ελλάδα βοήθησε να ξεκινήσει τουλάχιστον συζήτηση γιατί δεν μπορούμε να συζητάμε για δύο κράτη σήμερα στην Κύπρο είναι κάτι για το οποίο δεν μπορούμε ποτέ εμείς η Ευρώπη, ο ΟΗΕ, η Κύπρος να το αποδεχτούμε. Το γεγονός όμως ότι εδώ και να χρόνο υπήρξε η ειδική απεσταλμένη του γ.γ. του ΟΗΕ αυτό δεν έγινε εν κενώ.

Έγινε με την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδος και σε απόλυτο συντονισμό με την κυπριακή δημοκρατία».

«Νομιμότητα παντού» και βία ανηλίκων

«Τι σημαίνει νομιμότητα  παντού. Πηγαίνετε  στο γήπεδο βλέπετε υπάρχει διαφορά μεγάλη πρόοδος. Υπάρχει ηλεκτρονικό εισιτήριο το γήπεδο έχει περισσότερο κόσμο καλύτερο θέαμα καλύτερο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Τελικά το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αναβαθμίζει όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πριν από ένα χρόνο είχαμε προτάξει τα ζητήματα της βίας κατά των γυναικών. Η πολιτική μας έχει φέρει αποτελέσματα. Έχουν σωθεί ζωές από το panic button πολλές και το ξέρετε καλά και αν αυτή τη στιγμή οι γυναίκες μιλούν και καταγγέλουν περισσότερα περιστατικά είναι για τη αισθάνονται ασφαλής και άνετα να το κάνουν.

Οι γυναίκες σήμερα μιλούν έχουν το σθένος και το θάρρος να μιλούν ξέρουμε από το κράτος θα σταθεί δίπλα τους.

Η επόμενη μάχη που θα δώσουμε είναι το κράνος. Δεν γίνεται η χώρα σήμερα να είναι πρωταθλήτρια στις κράνιοεγκεφαλικές κακώσεις. Θα είμαστε κάθετοι και πάρα πολύ αυστηροί.

Φορολογική συμμόρφωση. Η χώρα σήμερα μπορεί να κάνει διασταυρώσεις για σύνδεση POS με ταμειακές μηχανές είναι εκφάνσεις της νέας νομιμότητας είμαστε όλοι είσαι απέναντι στο νόμο».

«Πράγματα υπάρχει έξαρση στους ανήλικους είναι παγκόσμιο φαινόμενο και δεν είναι άσχετο με τα προβλήματα ψυχικής υγείας  τα οποία αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας και οι έφηβοι μας. Μίλησα και στο ΟΗΕ γι αυτό.

Για τον ρόλο που παίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην ψυχική υγεία των παιδιών και το πως ο ψηφιακός και ψυχικός κόσμος γίνονται ένα. Μου έλεγε ένας γονιός ότι παλιά εμείς όταν γυρνούσαμε δεν είχαμε bullying.  Τώρα αυτό είναι διαρκές 24ωρο και ψηφιακό».

Τα κινητά εκτός σχολείων και η δημιουργία λόκερ

«Πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση η απαγόρευση της χρήσης των κινητών στα σχολεία και εφαρμόζεται και το 85% των πολιτών είναι σύμφωνοι δεν υπάρχει γονιός ο οποίος έχει παιδιά στην εφηβεία και να μη ξέρει ότι η εξάρτηση από τους αλγόριθμους που κρατάνε τα παιδιά μας κολλημένοι στην οθόνη όλα αυτά επηρεάζουν την υγεία θα δείτε πρωτοβουλίες και από εμένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πόσοι γονείς ξέρουν ότι υπάρχει πάρε parental control που επιτρέπουν να βάλει περιορισμούς. Θα ενημερώσουμε τους γονείς. Θα είναι κανονιστικές οι παρεμβάσεις στις εταιρείες.

Θα σπάσουμε τον κύκλο του εθισμού γιατί αυτό είναι το μοντέλο με το οποίο λειτουργούν αυτοί οι αλγόριθμοί και αυτό απαιτεί παρεμβάσεις…»

Για τα λόκερ στα σχολεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

«Αν μας το ζητήσουν για παράδειγμα δημοτικά σχολεία εμείς θα το κάνουμε. Χρειαζόμαστε την συμμετοχή των γονέων. Ξεκινάμε ένα μεγάλο πρόγραμμα για την παιδική παχυσαρκία. Μη νομίζετε ότι τα δυο δεν συνδέονται. Οι γονείς έχουν ευθύνες. Το κράτος δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον γονιό.

Υπήρξε σκέψη στο υπουργικό συμβούλιο. Δεν είναι λύση να πάνε τα παιδιά φυλακή. Προτιμώ να καταστήσω τους γονείς υπεύθυνους για παραμέληση. Δεν θα κατεβάσουμε το όριο ανηλικότητας».

Για την ακρίβεια

«Κινούμαστε στην σωστή κατεύθυνση. Δεν υπάρχει μια ακρίβεια. Υπάρχει το σούπερ μάρκετ, η βενζίνη το ενοίκιο. Στα τρόφιμα θα δούμε περαιτέρω αποκλιμάκωση. Η λύση δεν είναι η μείωση του ΦΠΑ στο λάδι. Η τιμή θα πέσει λόγω της παραγωγής».

Για πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Θα γίνει στις αρχές του 2025 όπως επιβάλλει το σύνταγμα. Στο τέλος της θητείας της κυρίας Προέδρου. Είναι οριακά προσβλητική στην πρώτη πολίτη της χώρας.

Από που θα είναι ο/η πρόεδρος;

Θα επαναλάβω ότι είναι σημαντικό ο/η πρόεδρος της ΝΔ να έχει χαρακτηριστικά. Το πνεύμα του συντάγματος είναι να έχει και θεσμικά χαρακτηριστικά».

To άρθρο Μητσοτάκης για απουσία Καραμανλή – Σαμαρά από τη Ρηγίλλης: «Εγώ έκανα το καθήκον μου, τους κάλεσα προσωπικά» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button