Εργασία

Απολύσεις συμβασιούχων σε Δήμο της Αττικής -Κινητοποιήσεις στο Δημαρχείο (φωτο)

Κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο Χαλανδρίου πραγματοποίησσαν το πρωί συμβασιούχοι του δήμου, ενάντια στις περίπου 20 απολύσεις συμβασιούχων.

Όπως καταγγέλλουν, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για την παραμονή των συμβασιούχων στην εργασίας τους, είπε ότι οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι (στην καθαριότητα και στις τεχνικές υπηρεσίες) δεν είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του δήμου, με αποτέλεσμα οι συμβασιούχοι να χάσουν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Πρόκειται για εργαζόμενους  που δουλεύουν μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ 55-Plus (1+1).

Το πρόγραμμα, έγινε προκειμένου οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας να μπορέσουν να βγάλουν μια πενιχρή σύνταξη. Σε μια εποχή που η ανεργία είναι στα ύψη και είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρει δουλειά κάποιος (πόσο μάλλον σε αυτή την ηλικία) τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ που είχε κάνει προ μηνών η aftodioikisi.gr ο δήμαρχος δεν ανανέωνε τέτοιες συμβάσεις, παρότι οι συγκεκριμένες θέσεις –όπως προέκυπτε από τα στοιχεία- επιβάρυναν ελάχιστα τον προϋπολογισμού του δήμου, αφού οι μισθοδοσίες καλύπτονταν κατά 75% από την ΔΥΠΑ!

Τότε ο δήμαρχος Σ. Ρούσσος είχε πει: «Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ είναι σαφές. Ένα χρόνο συν ένα. Αν τους χρειάζεται ο δήμος…»

Στο πλευρό των συμβασιούχων βρέθηκαν από νωρίς το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και η Λούλα Καρατζά, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χαλανδρίου.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button