Οικονομία

Έκδοση 5ετούς ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ – Galaksias Portal News

Βγαίνει στις αγορές η Metlen Energy Metals με την έκδοση 5ετούς ομολόγου, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η Metlen, ως μία από τις κορυφαίες βιομηχανικές και ενεργειακές εταιρείες παγκοσμίως, με πιστοληπτική αξιολόγηση BB+ (Σταθερό) /BB+ (Σταθερό) (S/F), έδωσε εντολή στην BNP Paribas, Citigroup, και HSBC ως Από Κοινού Γενικούς Συντονιστές (Joint Global Coordinators) να διοργανώσουν για λογαριασμό της μία σειρά από εξ’ αποστάσεως συναντήσεις με επενδυτές που επενδύουν σε τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη, που θα ξεκινήσουν την 7η Οκτωβρίου 2024. Υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, θα ακολουθήσει διάθεση πράσινων ομολογιών, χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ με διάρκεια 5 ετών (NCL/Μη Ανακλητές).

Δεν δύναται να διασφαλιστεί ότι η Έκδοση θα πραγματοποιηθεί ή ότι θα έχει το προαναφερθέν μέγεθος ή ότι θα ολοκληρωθεί. Η Εταιρεία προτίθεται να διαθέσει τα κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες για την ολοσχερή εξόφληση υφιστάμενων πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών, ονομαστικής αξίας πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ (500.000.000 ευρώ), με επιτόκιο 2,5% και λήξη το 2024, εκδόσεως της Mytilineos Financial Partners S.A. (οι «Ομολογίες 2024»).

Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων, όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινης Χρηματοδότησης (Green Finance Framework) της Εταιρείας.

Οι Ομολογίες θα διανεμηθούν στο πρότυπο του Regulation S. Ηλεκτρονική Netroadshow παρουσίαση θα είναι διαθέσιμη. Κατά την ημερομηνία της παρούσας, η Mytilineos Financial Partners S.A. εξέδωσε (και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Εταιρείας) υπό αίρεση ειδοποίηση αποπληρωμής των Ομολογιων 2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση θα ξεκινήσει αύριο. Με την κίνηση αυτή η Metlen προχωρά σε αποπληρωμή του ομολόγου που λήγει την 1η Δεκεμβρίου ενάμιση μήνα νωρίτερα, γεγονός που αποδεικνύει, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, τη συνέπεια της επιχείρησης απέναντι στους επενδυτές. Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για το επιτόκιο η αναχρηματοδότηση εκτιμάται ότι θα είναι με καλύτερους όρους για τους ομολογιούχους.

Άξιο λόγου είναι δε ότι προχωρά στην έκδοση παρότι το γεωπολιτικό περιβάλλον είναι δύσκολο, λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Η θετική αξιολόγηση της Fitch

Σε επιβεβαίωση της πιστοληπτικής αξιολόγηση ΒΒ+ για τη Metlen προχώρησε η Fitch, διατηρώντας σταθερές τις προοπτικές.

Όπως αναφέρει ο οίκος, η επιβεβαίωση του rating αντανακλά τη διατηρήσιμη άνοδο των λειτουργικών κερδών (EBITDA), παρά το δύσκολο περιβάλλον όσον αφορά στις τιμές μετάλλων και ενέργειας, καθώς και την ήπια μόχλευση, με υψηλό το 2025 που θεωρείται διαχειρίσιμη, λόγω των αυξημένων αναγκών για κεφαλαιακές δαπάνες και κεφάλαια κίνησης.

Ο οίκος σημειώνει ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές της εισηγμένης αναμένεται να δεχτούν πιέσεις το 2024-5 λόγω της εκτέλεσης μεγάλου αριθμού projects στις ΑΠΕ στην Ελλάδα, αλλά αναμένεται να καταστούν θετικές ξανά το 2026.

Ο οίκος επισημαίνει ότι θεωρεί πιστωτικά θετική τη επέκταση στη λιγότερο κυκλική αγορά της εμπορίας ηλεκτρικού ρεύματος.

Η πιστοληπτική αξιολόγηση αντανακλά το διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο αλλά και το αυξανόμενο μερίδιο αγοράς στην ηλεκτροπαραγωγή και την λιανική ηλεκτρικού ρεύματος, παρέχοντας στον όμιλο διατηρήσιμες ταμειακές ροές.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button