Πολιτισμός

Πέθανε ο αδερφός της Μαντόνα στα 63 του

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στα Αγγλικά

Ο Κρίστοφερ Τσικόνε ήταν ο μικρότερος αδερφός της σπουδαίας τραγουδίστριας

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Ο Κρίστοφερ Τσικόνε, καλλιτέχνης, χορευτής, σχεδιαστής και μικρότερος αδελφός της Μαντόνα πέθανε σε ηλικία 63 ετών.

Ο Τσικόνε πέθανε την περασμένη Παρασκευή στο Μίσιγκαν. Έπασχε από καρκίνο.

Η Μαντόνα δημοσίευσε την Κυριακή στο Instagram ένα αφιέρωμα σε αυτόν με ένα παζλ φωτογραφιών από όλα αυτά τα χρόνια.

“Ήταν ο πιο κοντινός άνθρωπος για μένα για τόσο πολύ καιρό”, έγραψε. “Είναι δύσκολο να εξηγήσω τον δεσμό μας. Αλλά αναπτύχθηκε από την κατανόηση ότι ήμασταν διαφορετικοί και η κοινωνία θα μας δυσκόλευε επειδή δεν ακολουθούσαμε το status quo. Πιάσαμε ο ένας το χέρι του άλλου και χορέψαμε μέσα από την τρέλα της παιδικής μας ηλικίας”.

Η Μαντόνα έγραψε ότι η ανακάλυψη του χορού στη μικρή μεσοδυτική πόλη τους έσωσε και τους δύο και ότι η δασκάλα μπαλέτου τους δημιούργησε έναν ασφαλή χώρο για να είναι ο αδελφός της γκέι.

Χορευτής από τα νεανικά του χρόνια, ο Κρίστοφερ Τσικόνε ήταν βαθιά συνυφασμένος με την άνοδο της αδελφής του στο ποπ αστέρι τη δεκαετία του 1980, εμφανιζόμενος σε μουσικά βίντεο όπως το “Lucky Star”, διευθύνοντας καλλιτεχνικά την παγκόσμια περιοδεία της Blond Ambition και υπηρετώντας ως διευθυντής περιοδείας για την περιοδεία The Girlie Show. Σκηνοθέτησε επίσης μουσικά βίντεο για την Dolly Parton και τον Tony Bennett.

“Όταν επρόκειτο για καλό γούστο, ο αδελφός μου ήταν ο Πάπας και έπρεπε να φιλήσεις το δαχτυλίδι για να πάρεις την ευλογία του”, έγραψε η Μαντόνα. “Ήταν ζωγράφος ένας ποιητής και ένας οραματιστής. Τον θαύμαζα. Είχε άψογο γούστο. Και αιχμηρή γλώσσα, την οποία χρησιμοποιούσε μερικές φορές εναντίον μου, αλλά πάντα τον συγχωρούσα”.

Το 2008, ο Τσικόνε κυκλοφόρησε μια αυτοβιογραφία με τίτλο “Life with My Sister Madonna” (Η ζωή με την αδελφή μου Μαντόνα), στην οποία έγραψε για την τεταμένη σχέση τους, τις ερωτικές της περιπέτειες, καθώς και αναμνήσεις από την εποχή που βρισκόταν μαζί της σε περιοδεία.

Για δύο δεκαετίες, ήταν στο πλευρό της, χορογραφώντας, σκηνοθετώντας, ντύνοντας και βοηθώντας την αδελφή του. Σχεδίασε επίσης τα σπίτια της στη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και το Λος Άντζελες. Είπε ότι ήταν λίγο σαν γάμος κατά καιρούς.

“Ήταν ένα δίκοπο μαχαίρι”, δήλωσε στο Good Morning America το 2008. “Κανείς δεν με αλυσόδεσε για να κάνω – να μείνω”.

Το βιβλίο, και οι χωρίς φίλτρα περιγραφές του για τα κατορθώματα του διάσημου κύκλου της αδελφής του, επιβάρυνε και κάποιες από τις φιλίες του στο Χόλιγουντ. Αρκετά χρόνια αργότερα, το 2012, γύρω από το λανσάρισμα μιας συλλογής παπουτσιών που σχεδίασε, δήλωσε στην εφημερίδα The Standard ότι αυτός και η αδελφή του ήταν “σε απόλυτα προσωπικό επίπεδο” και σε επαφή.

“Δεν δουλεύω γι’ αυτήν και είναι καλύτερα έτσι”, είπε.

Τα τελευταία χρόνια ο Κρίστοφερ Τσικόνε μετακόμισε στην Κάτω Χερσόνησο του Μίσιγκαν για να είναι πιο κοντά στην οικογένειά του. Το 2016 παντρεύτηκε τον Ray Thacker, έναν Βρετανό ηθοποιό, ο οποίος ήταν στο πλευρό του όταν πέθανε.

Η Μαντόνα έγραψε ότι όταν εκείνος αρρώστησε, βρήκαν τον δρόμο τους πίσω ο ένας στον άλλο.

“Χαίρομαι που δεν υποφέρει πια”, έγραψε. “Δεν θα υπάρξει ποτέ κανείς σαν κι αυτόν. Ξέρω ότι κάπου χορεύει”.

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Η Μαντόνα έχασε επίσης τη μητριά της, Joan Clare Ciccone, από καρκίνο μόλις πριν από λίγες εβδομάδες και τον μεγαλύτερο αδελφό της Anthony Ciccone στις αρχές του 2023.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button