Πολιτική

«Δε θα γίνουν παζάρια» – Galaksias Portal News

Μία ημέρα μετά τον α’ γύρο εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας έδωσαν τις πρώτες τηλεοπτικές συνεντεύξεις τους, ως οι δύο πρωταγωνιστές πλέον, του β’ γύρου που θα γίνει την Κυριακή (13/10/24) και ενώ προετοιμάζονται ήδη για ένα μεγάλο debate. Για δύο αυτή τη φορά…

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε στο LiveNews ενώ ο Χάρης Δούκας, έδωσε συνέντευξη λίγο αργότερα στο δελτίο του Open, σχολιάζοντας το πρώτο αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ και αποκαλύπτοντας τις επόμενες κινήσεις τους.

Νίκος Ανδρουλάκης: Είμαι θετικός να κάνουμε debate με τον Χάρη Δούκα

Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι «είμαι θετικός για ένα debate. Η αρμόδια επιτροπή θα καλέσει εμένα και τον κύριο Δούκα για να συζητήσουμε το φορμάτ που θα γίνει».

«Εγώ από τη δική μου πλευρά είμαι θετικός να κάνουμε ένα debate με πολιτικό πολιτισμό όπως έγινε και το προηγούμενο» τόνισε.

 

«Είναι σημαντικό να συζητάμε ανοιχτά και καθαρά. Είναι ιστορική κάλπη, δεν αποφασίζουμε για πρόεδρο αλλά για μοντέλο ηγεσίας» θα έλεγε λίγη ώρα αργότερα από τη συχνότητα του Open ο Χάρης Δούκας.

Το 70% και τα… μαθηματικά

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την ατάκα του Χάρη Δούκα το βράδυ της Κυριακής, ότι το 70% των πολιτών ψήφισε να αλλάξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Πρέπει να ξέρουμε μαθηματικά. Δεν είναι 70%…  Οι πολίτες επέλεξαν. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος και τους τιμώ όλους. Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο από τα μεγάλα κόμματα που έχουν κυβερνήσει, που έχει ανοδική πορεία».

 

Λίγη ώρα αργότερα, ο Χάρης Δούκας εξήγησε για το 70%: «Ψήφισαν 300.000 άνθρωποι και ήταν 6 υποψήφιοι. Και οι 5 έβαζαν θέμα κεντρικό το ζήτημα της αλλαγής ηγεσίας. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το αίτημα της αλλαγής ηγεσίας είναι πανίσχυρο. Το ίδιο θα έλεγα αν στον β’ γύρο ήταν ο Παύλος Γερουλάνος».

«Δεν θα γίνουν παζάρια»

Και οι δύο πάντως, όταν ρωτήθηκαν για το αν είναι πρόθυμοι να παραχωρήσουν ρόλους στους συνυποψηφίους τους, απάντησαν ότι «δε θα γίνουν παζάρια».

«Θα αξιοποιηθούν όλοι διότι έχουμε χρέος να αξιοποιούμε όλες μας τις δυνάμεις αλλά αν σήμερα σας μιλήσω για ρόλους, θα φανεί ότι έγινε παζάρι. Για μένα πολιτική χωρίς ηθική δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει παζάρι αλλά η ανάγκη να είμαστε όλοι μαζί» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Δε θα κάνω παζάρια» είπε και ο Χάρης Δούκας στην δική του τηλεοπτική συνέντευξή.

«Ο Παύλος έχει ένα δυνατό πρόγραμμα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε την επόμενη μέρα. Ο Παύλος θα επιλέξει ποιος είναι ο ρόλος του. Εγώ θέλω να δουλέψουμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ…

Ο Παύλος έχει φτιάξει ένα πολύ αναλυτικό πρόγραμμα για την αναγέννηση, η Άννα Διαμαντοπούλου έχει κάνει ωραία πράγματα στην ψηφιοποίηση. Ο Μιχάλης Κατρίνης έχει μιλήσει για μια συνεργασία με ένα προοδευτικό πρόσημο. Η Νάντια Γιαννακοπούλου για τις κοινωνικές ανισότητες. Όλα αυτά είναι θέματα που μας ενώνουν» τόνισε ο Χάρης Δούκας.

 

Για τα χαμηλά ποσοστά που έλαβε στην Αθήνα αλλά και για την οριακή επικράτησή του στη β’ θέση, ο δήμαρχος της πόλης Χάρης Δούκας, σχολίασε:

«Κατανοώ τις πιθανές επισημάνσεις που βάζουν οι πολίτες. Έχω δεχθεί τρομακτική επίθεση πριν αναλάβω δήμαρχος από την κυβέρνηση…»

«Όλα με προβληματίζουν και όλα τα λαμβάνω υπόψη μου. Θέλω να εκφράσω τις ανησυχίες όλων των ψηφοφόρων, να έχουν όλοι οι φίλοι και τα μέλη ρόλο και ευθύνη. Να φτιάξουμε δίκτυα, να αξιοποιήσουμε την κοινοβουλευτική ομάδα και με όλους τους υποψηφίους να φτιάξουμε ένα νέο πολιτικό κέντρο που θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και διαμορφώνουμε όλοι μαζί την πρότασή μας για την κοινωνία.

To άρθρο Ανδρουλάκης – Δούκας σε άτυπο debate μετά τον α’ γύρο εκλογών στο ΠΑΣΟΚ: «Δε θα γίνουν παζάρια» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button