Εργασία

ΔΕΔΔΗΕ: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν «δυσμενή μετακίνηση»

Τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ «που επιχειρεί τη δυσμενή μετακίνηση πέντε εργαζόμενων» που εργάζονται ως φύλακες στις αποθήκες στη Χαλκίδα, καταγγέλλει το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας – Κορινθίας.

Όπως τονίζει το Σωματείο, «με άθλια προσχήματα και δικαιολογίες και με λογική “αποφασίζουμε και διατάσσουμε” επιδιώκει να μετακινήσει τους εργαζόμενους χιλιόμετρα μακριά από τις εστίες τους μετά από 30 χρόνια εργασίας σε αρκετούς από αυτούς».

Συνεχίζοντας το Σωματείο αναφέρει:

«Η διοίκηση θέλει να προχωρήσει στην ολοκληρωτική εργολαβοποίηση της φύλαξης στη συγκεκριμένη αποθήκη ακολουθώντας την πάγια τακτική της. Η πολιτική που εφαρμόζει, “πατάει” στην πολιτική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων που θέλουν τους εργαζόμενους υποταγμένους χωρίς να σηκώνουν κεφάλι, με λιγότερα δικαιώματα και όσο “φτηνότερους” γίνεται. Εμπόδιο για όλα αυτά αποτελούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Η πολιτική αυτή έχει βέβαια και συγκεκριμένα αποτελέσματα. Για τους εργαζόμενους σημαίνει ελαστικές σχέσεις εργασίας με ταυτόχρονη μείωση των αποδοχών και των δικαιωμάτων τους. Για τον ΔΕΔΔΗΕ και γενικά όλες τις εταιρείες στον κλάδο σημαίνει αύξηση της κερδοφορίας τους. Ενδεικτικά μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2024 η κερδοφορία στο ΔΕΔΔΗΕ αυξήθηκε έξι (6) φορές!

Είναι η ίδια πολιτική, η οποία έχει τραγικά αποτελέσματα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων. Στο συγκεκριμένο χώρο είναι πολλά τα περιστατικά που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι παρά τις συστάσεις και προειδοποιήσεις τους. Με ευθύνη κυβέρνησης, εργοδοσίας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους. Η εργοδοσία φέρει ακέραια την ευθύνη για την παραπάνω κατάσταση. H εντατικοποίηση, η πίεση να βγει η δουλειά, η υποστελέχωση, η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, η διεύρυνση των εργολαβιών και πολλά ακόμα είναι το δόγμα που εφαρμόζουν.

Όλα τα παραπάνω συνοψίζονται στο εξής: Μπροστά στην αύξηση της κερδοφορίας, την οποία διαφημίζουν, δεν υπολογίζουν τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι, δεν είμαστε αναλώσιμοι. Η πάλη και διεκδίκηση πρέπει να δυναμώσει, καθώς και ο αγώνας για προσλήψεις προσωπικού που να καλύπτουν τις ανάγκες.

Το Σωματείο απαιτεί:

  • Καμία βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας κανενός εργαζόμενου.
  • Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
  • Προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων για την κάλυψη των αναγκών.

Κανένας μόνος του! Οργανωνόμαστε – Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας».

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button