Οικονομία

Ασθενέστερη η οικονομία από ό,τι αναμενόταν – Galaksias Portal News

Η οικονομία της Ευρωζώνης είναι ασθενέστερη από ό,τι αναμενόταν, σύμφωνα με τις δηλώσεις του μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Frank Elderson στην εφημερίδα Delo της Σλοβενίας, ενώ ανέφερε ότι στην επόμενη συνεδρίαση η τράπεζα πρέπει να αξιολογήσει τις επιπτώσεις στον πληθωρισμό.

«Ορισμένοι πρόσφατοι δείκτες υποδηλώνουν ότι οι κίνδυνοι χαμηλότερης οικονομικής ανάπτυξης γίνονται πραγματικότητα», δήλωσε το μέλος της ΕΚΤ σε σημερινή του συνέντευξή (8.20.2024). «Επομένως, θα πρέπει να αξιολογήσουμε προσεκτικά κατά πόσον αυτό έχει επιπτώσεις στις προβλέψεις μας για τον πληθωρισμό».

Ο Elderson, ο οποίος σπάνια σχολιάζει δημοσίως τη νομισματική πολιτική, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι έρχονται «με ανοιχτό μυαλό» στη συνεδρίαση της 16ης και 17ης Οκτωβρίου και ότι προσβλέπει σε «μια πολύ γνήσια και ανοιχτή συζήτηση».

Η ΕΚΤ αναμένεται να μειώσει το κόστος δανεισμού για τρίτη φορά φέτος κατά τη συνεδρίαση στη Σλοβενία. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν αρχίσει να ανησυχούν περισσότερο για τα οικονομικότερα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία – ιδίως για τον κίνδυνο ξαφνικής επιδείνωσης της αγοράς εργασίας.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button