Media

“Σκοτεινή Δεκαετία 1964 – 1974”: Ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ…

Η «Σκοτεινή Δεκαετία 1964-1974», η νέα μεγάλη σειρά ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων του Αλέξη Παπαχελά έρχεται αυτή τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και φωτίζει άγνωστα παρασκήνια της πιο ταραγμένης δεκαετίας της σύγχρονης ιστορίας μας.

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, με τίτλο «Η Αγία Τριάδα», γυρνάμε πίσω στον χρόνο και πιάνουμε το νήμα της ιστορίας από το 1964. Παρακολουθούμε τους πολιτικούς πρωταγωνιστές των γεγονότων και τη σχέση τους με τα Ανάκτορα, τον Στρατό και τους Αμερικάνους διπλωμάτες και πράκτορες.

Ποια ήταν η «Αγία Τριάδα» που έκανε κουμάντο στην Ελλάδα του ‘60; Τι ρόλο έπαιξαν οι πράκτορες της CIA; Τι κρυβόταν πίσω από τη ρήξη Κωνσταντίνου – Γεωργίου Παπανδρέου και την αποστασία του 1965; Πώς αντέδρασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης; Τι συνέβη στην Κύπρο και παραλίγο να φτάσουμε σε πόλεμο; Ποιοι έπαιξαν τον κρίσιμο ρόλο στα παρασκήνια;

Σπάνιες μαρτυρίες αποτυπώνουν τα γεγονότα που άνοιξαν τον δρόμο για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, ενώ ηχητικά ντοκουμέντα έρχονται για πρώτη φορά στο φως και μας μεταφέρουν μέσα στον Λευκό Οίκο, την ώρα που λαμβάνονταν καθοριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης θα μεταδοθεί το μοιραίο πολεμικό συμβούλιο της 20 Ιουλίου 1974 και ενώ είχε ξεκινήσει η εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.

Στην παραγωγή μεταδίδεται αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό από τους πρωταγωνιστές της εποχής όπως ο πραξικοπηματίας Δημήτρης Ιωαννίδης, ο Δικτάτορας Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Λίντον Τζόνσον, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και οι πρώην πράκτορες της CIA Γκαστ Αβρακώτος, Τζων Φατσέας και Ρον Έστες.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button