Τεχνολογιά

ΕΕ και κυβερνήσεις κάνουν εμπόρευμα το δικαίωμα του λαού στην κατοικία, για τα κέρδη των ομίλων – Galaksias Portal News

Στη συζήτηση για τη «διασφάλιση βιώσιμης, αξιοπρεπούς και οικονομικά προσιτής στέγασης» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος τόνισε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τα εξής στην ομιλία του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στην Ελλάδα, 3 στους 4 ενοικιαστές δαπανούν σχεδόν μισό μηνιαίο εισόδημα για τη στέγη, 3 στους 4 νέους ως 35 ετών μένουν ακόμη στο παιδικό δωμάτιο μην μπορώντας να αποκτήσουν σπίτι, ενώ Γολγοθάς είναι για τους φοιτητές η εύρεση κατοικίας, χωρίς κρατική στήριξη των λαϊκών οικογενειών.

Ευθύνονται η καπιταλιστική ιδιοκτησία και το κυνηγητό του κέρδους, η κατοικία εμπόρευμα, οι “πράσινες προδιαγραφές” της ΕΕ, η κούρσα των επιτοκίων για τη θωράκιση των τραπεζών, τα πολυδιαφημισμένα προγράμματα της κυβέρνησης της ΝΔ “Σπίτι μου”, “Εξοικονομώ” που βάζουν το λαό να δανείζεται για να εξασφαλίσει κέρδη στους τραπεζικούς και κατασκευαστικούς ομίλους.

Ταυτόχρονα, τα λαϊκά νοικοκυριά, οικογένειες ΑΜΕΑ, ανέργων, αντιμετωπίζουν χιλιάδες πλειστηριασμούς, με βάση ευρωενωσιακές οδηγίες και νόμους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ προς όφελος των κορακιών τραπεζών, funds και servicers».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο λαός σώζει τα σπίτια του λαού! Παλεύοντας ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και μαγαζιών αυτοαπασχολούμενων. Απαιτώντας απαγόρευση πλειστηριασμών, ολοκληρωμένο στεγαστικό σχεδιασμό με ευθύνη του κράτους για την κάλυψη των εργατικών-λαϊκών αναγκών, αναβάθμιση κι επέκταση φοιτητικών εστιών», τόνισε, καταλήγοντας στην ομιλία του, ο Λ. Νικολάου Αλαβάνος.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button