Τεχνολογιά

Απορρίφθηκε η αγωγή Δημητριάδη κατά της «Εφ.Συν.» και των «Reporters United» για την υπόθεση «Predator»

Με απόφασή του, το αρμόδιο δικαστήριο απέρριψε την πρώτη αγωγή στο σύνολό της, του πρώην  Γ.Γ. του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη εναντίον της «Εφημερίδας των Συντακτών» και των «Reporters United», για την έρευνά τους όσο αφορούσε την εμπλοκή του πρώην Γ.Γ. του γραφείου και ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη στο σκάνδαλο των υποκλοπών και του “Predator”.

Εκκρεμεί μια δεύτερη αγωγή εναντίον των ίδιων ΜΜΕ, η οποία θα εκδικαστεί τους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτή του την απόφαση, το δικαστήριο δικαίωσε τα δύο ανεξάρτητα δημοσιογραφικά μέσα, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του Γ. Δημητριάδη και ταυτόχρονα αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς των δύο ΜΜΕ, ότι η πολύμηνη ερευνά τους και τα δημοσιεύματά τους, όσο αφορούσαν την άμεση εμπλοκή του πρώην Γ.Γ.  του πρωθυπουργικού γραφείου στο σκάνδαλο των υποκλοπών, δεν είχε ψευδές, συκοφαντικό και υβριστικό περιεχόμενο. Η απόφαση αυτή εκτός της πρώτης δικαίωσης των συγκεκριμένων μέσων αποτελεί ταυτόχρονα και μια επιβεβαίωση του ρεπορτάζ τους για τη σχέση του Γ. Δημητριάδη με τις υποκλοπές.

Θυμίζουμε πως ο πρώην Γ.Γ. του πρωθυπουργού, αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν οι «Reporters United» μετά από πολύμηνη έρευνά τους είχαν αποκαλύψει ότι ο Γ. Δημητριάδης αποτέλεσε κομβικό πρόσωπο τόσο για τη μεταφορά της εταιρίας Intellexa που εμπορευόταν το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator από την Κύπρο στην Ελλάδα, όσο και στις υποκλοπές της ΕΥΠ εναντίον πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, δικαστών και άλλων προσώπων.

Ο Γ. Δημητριάδης μετά την παραίτησή του από το πρωθυπουργικό γραφείο ξεκίνησε μια σειρά αγωγών εναντίον ΜΜΕ, λόγω των δημοσιευμάτων τους,  που τον ενέπλεκαν στο σκάνδαλο των υποκλοπών ως έναν από τους κύριους αυτουργούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές: efsyn.gr/reportesunited.gr

 

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button