Οικονομία

Alert για επεισόδια στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, φευγει η διαγραφή, έρχεται ψηφοφορία για το μπλόκο στον Κασσελάκη, ποιοι γνωστοί πολιτικοί είναι τέταρτα ξαδέλφια! Σε ποια θέση βρίσκεται στην κατάταξη εργοδοτών η εταιρεία σας, οι νέοι υπάλληλοι που εξαφανίζονται, στον αέρα τα έργα ψηφιοποίησης και το γαϊτανάκι με τις έρευνες για φυσικό αέριο

Ηφαίστειο

Με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί και η λάβα να κάψει ό,τι βρει στο δρόμο της, μοιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κλιμακώνονται οι αλληλοκατηγορίες για προβοκάτσιες ανάμεσα στο κασσελακικό και αντικασσελακικό στρατόπεδο. Υπάρχει έντονη ανησυχία για τυχόν επεισόδια έξω από το ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο, στο Μεταξουργείο. Το κεντρικό θέμα θα είναι ο έκπτωτος πρόεδρος. Το θέμα της διαγραφής του φαίνεται να βγαίνει από το τραπέζι. Δεν το υποστηρίζει ούτε η Όλγα Γεροβασίλη η οποία το έθεσε όταν έφτασε στο κόμμα το εξώδικο Κασσελάκη.

Μπλόκο

Είναι πολύ πιθανό όμως να μπει σε ψηφοφορία ο αποκλεισμός του από τις εσωκομματικές εκλογές για αντικομματική συμπεριφορά. Η υπερψήφιση της πρότασης μομφής σε βάρος του με ένα διπλό σύστημα μυστικής ψηφοφορίας και τηλεφωνημάτων σε απόντες που είναι μία παραδοξότητά, έδειξε ότι τον στηρίζουν γύρω 120 από τα 295 μέλη του οργάνου.

Αριθμητική!

Η πλευρά των «87»του τσιπρικού μπλοκ υποστηρίζει ότι αυτή η αναλογία έχει αλλάξει και υποστηρικτές του τον εγκαταλείπουν. Η πλευρά του πρώην προέδρου θεωρεί ότι έχει συμβεί το αντίθετο. Οι αλλεπάλληλες προσπάθειες των «87» να τον αποβάλουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργεί μπούμερανγκ διότι οδηγεί σε ηρωοποίηση του. Το ενδεχόμενο να μην κυλήσει αναίμακτα ο εμφύλιος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιθανό.

Προβοκάτσιες;

Την Πέμπτη κυκλοφόρησε SMS από άγνωστους αποστολείς προς τα μέλη της Κ.Ε που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη. Τους ενημέρωνε ότι γίνεται κινητοποίηση στα μέλη να έρθουν ήρεμα και με συνθήματα έξω από την ΚΕ. «Εμείς της ΚΕ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ θα πάμε χωρίς να παραλάβουμε καρτελάκι και θα μείνουμε έξω μαζί σας» τόνιζαν.

Αποφάσεις μπορούν να ληφθούν μόνον εφόσον υπάρχει απαρτία περίπου 148 μελών (από τους 295). «Οπότε πάμε να χτυπήσουμε την μη απαρτία» τόνισαν. Ο Κασσελάκης αποδοκίμασε αυτού του είδους τις πρακτικές και έκανε λόγο για προβοκάτσιες. Ο θερμός υποστηρικτής του όμως Νίκος Καρανίκας, πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις, προειδοποίησε τους συντρόφους που θα είναι στην ΚΕ να μην εκπλαγούν αν δουν «μέσα και έξω από το χώρο συνεδρίασης το κόμμα ασύντακτα αλλά μαζικά, θυμωμένο και εξοργισμένο», «πολύ κόσμο να διαμαρτύρεται και να φωνάζει». Και αυτό θα το κάνουν «γιατί είναι το κόμμα τους και είναι ο πρόεδρος που ψήφισαν πριν ένα χρόνο και τώρα βλέπουν ότι μια χυδαία μειοψηφία που μεθοδευμένα έγινε πλειοψηφία στην ΚΕ τον απαξιώνει προκλητικά με ραδιουργίες» κλπ.

Σχέδιο!

Η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε ετοιμότητα εφόσον υπάρξουν παρατράγουδα και συμπλοκές. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT έχει ζητηθεί η διακριτική παρουσία της από την Κουμουνδούρου στην περίπτωση που όντως συγκεντρωθούν πλήθη και επιχειρήσουν να εισβάλουν στη συνεδρίαση. Μέρα με την ημέρα τα πνεύματα αγριεύουν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την έκταση που θα πάρει ο εμφύλιος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κρας τεστ

Το μισό βήμα που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης στην συνάντηση που είχε με τον Παύλο Πολάκη στην οποίαν δεσμεύτηκε ότι δεν θα κινηθεί εναντίον του κόμματος νομικά αλλά δεν θα πάρει πίσω το εξώδικο και επιμένει το κόμμα να βρει αυτόν που έκανε την διαρροή, δεν περιόρισε την φωτιά. Δεν μπορεί να μην γνώριζε ότι αν ανακαλούσε όπως του ζητούν όλοι, θα τους αφόπλιζε σε έναν μεγάλο βαθμό. Γι’ αυτό και πολλοί αναρωτιούνται τι δεύτερες και τρίτες σκέψεις έχει.

Τα έσπασαν;

Οι πληροφορίες του newsIT αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έφυγε από το γραφείο όπου συζητούσε με τον Παύλο Πολάκη μάλλον εκνευρισμένος. Σηκώθηκε και βγήκε από το γραφείο χωρίς να ξαναγυρίσει. Ο Παύλος Πολάκης που αυτό που είπε το έκανε έστω κι αν δεν είχε επιτυχή κατάληξη, είναι ο μόνος στον ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί συγκεκριμένη στρατηγική χωρίς να λέει αλλά το πρωί αλλά το μεσημέρι κι άλλα το βράδυ. Το πιο πιθανό σενάριο είναι το Σάββατο το μεσημέρι να πετάξει για την Κρήτη και να μην πάει στην ΚΕ κρατώντας αποστάσεις από τον εμφύλιο και προσδοκώντας και σε ψήφους του Κασσελάκη διότι δεν θέλει τον αποκλεισμό κανενός παρότι είναι κι εκείνος υποψήφιος για την ηγεσία.

Στο συνέδριο

Ανεξαρτήτως των αποφάσεων που θα ληφθούν ή όχι στην Κεντρική Επιτροπή ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι δεν θα κριθεί σε αυτήν το αποτέλεσμα. Το τελικό ξεκαθάρισμα θα γίνει στο συνέδριο το οποίο είναι το ανώτατο όργανο με βάση το καταστατικό που μπορεί να επικυρώσει ή να ακυρώσει αποφάσεις της ΚΕ, ακόμη και τις κάλπες για την εκλογή προέδρου, που έχει την πεποίθηση ότι θα τον βγάλουν νικητή. « Ούτε ο ίδιος ούτε οι στενοί του συνεργάτες γνωρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και ο τρόπος με τον οποίον αντιδρά» τονίζουν στελέχη των «87,». Γι αυτό και την πάτησε – όπως υποστηρίζουν – θεωρώντας ότι δεν θα περάσει η πρόταση μομφής ενώ πέρασε πανηγυρικά. Έτσι θα χάσει και τα επόμενα στοιχήματα όπως εκτιμούν.

Οι δυο ευρωβουλευτές

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες της Κυριακής που θα βγάλουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δυο ευρωβουλευτές έκαναν επίσημη δήλωση στήριξης. Ο Γιάννης Μανιάτης που διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με την Άννα Διαμαντοπούλου στηρίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη και ο Νίκος Παπανδρέου τον Χάρη Δούκα ( στον α γύρο στήριξε τον Γερουλάνο). Με τον Ανδρουλάκη είχαν ψυχράνει οι σχέσεις τους γιατί επικεφαλής της ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο ευρωκοινοβούλιο έβαλε τον Μανιάτη και όχι τον ίδιο που ήταν παλιότερος ευρωβουλευτής.

Οι τάσεις

Η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Παύλος Γερουλάνος σαφώς και είναι του εκσυγχρονιστικού μπλοκ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας δήλωσαν ότι θα ήθελαν να τους αξιοποιήσουν εφόσον εκλεγούν για ότι εκπροσωπούν αλλά και για τα εκλογικά τους ακροατήρια. Έχουν ακουστεί σενάρια ακόμη και για θέσεις αντιπροέδρων τις οποίες όμως καθόλου βέβαιο δεν είναι ότι θα της αποδεχθούν τουλάχιστον και οι δύο. Το θέμα που συζητήθηκε για τον μεγάλο νικητή αν και ηττημένο γιατί βρέθηκε εκτός κούρσας Παύλο Γερουλάνο ήταν ότι εάν δεν κατέβαινε υποψήφια η Άννα Διαμαντοπούλου σίγουρα θα ήταν στο δεύτερο γύρο και καθόλου απίθανο ο επόμενος αρχηγός. Οι ψήφοι μοιράστηκαν. Ο Γερουλάνος έχασε με διαφορά περίπου 900 ψήφων που σημαίνει ότι εάν έπαιρνε γύρω στις 460 παραπάνω που προφανώς πήγανε στην Διαμαντοπούλου θα επιβεβαιωνόταν η πρόβλεψη του. «Θεωρούσα ότι μέχρι την υποψηφιότητά της είχαμε μία ενδιαφέρουσα συμμαχία μεταξύ τάσεων στο ΠΑΣΟΚ, που είχαν καιρό να βρεθούν στην ίδια πλευρά. Δεν άξιζαν να τις χωρίσουμε» δήλωσε ο Γερουλάνος στον Νίκο Ευαγγελάτο, στο LIVENEWS, στο MEGA. Μπορεί αυτό να ξεχαστεί εύκολα;

Τέταρτα ξαδέλφια

Τρεις πολύ γνωστοί πολιτικοί είναι μακρινά ξαδέρφια. Για την ακρίβεια τέταρτα ξαδέρφια. Ο προ-προ-πάππος τους είναι ο Αντώνης Μπενάκης. Ποιοι είναι; Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Νότης Μηταράκης. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν φύγει στις ΗΠΑ για την γενική συνέλευση του ΟΗΕ, κάλεσε στο Μαξίμου τον Μηταράκη και του ζήτησε να είναι ο γενικός εισηγητής στον προϋπολογισμό. Είναι μία τιμητική θέση. Τον είχε απομακρύνει από την κυβέρνηση γιατί όταν ξέσπασαν οι φωτιές το καλοκαίρι του 2023 δεν επέστρεψε αμέσως από τις διακοπές του στην Πάτμο, κάτι βέβαια που δεν επαναλήφθηκε με την υφυπουργό Ζωή Ράπτη που την κατέγραψαν οι κάμερες πολιτών να χορεύει τσιφτετέλι σε σκάφος ενώ καιγόταν η Αττική, κάτι που ακόμη συζητείται μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ. « Περασμένα ξεχασμένα» λέει στους φίλους του ο Νότης Μηταράκης ο οποίος πέφτει τώρα με τα μούτρα στο διάβασμα. Ευτυχώς που το γυμναστήριο όπου κάνει Pilates είναι πολύ κοντά στο γραφείο του.

Σε ποια θέση βρίσκεται στην κατάταξη εργοδοτών η εταιρεία σας;

Θα διαβάσετε σε άλλες στήλες και άλλα sites για τις παρουσιάσεις και τις ομιλίες της διοίκησης της Deutsche Telekom, βασικού μετόχου του ΟΤΕ, στο Capital Markets Days που ξεκίνησε χθες και τελειώνει σήμερα. Η στήλη περιορίζεται σε ένα σημείο της παρουσίασης που πρέπει να απασχολεί και τις μεγάλες ή τις φιλόδοξες ελληνικές επιχειρήσεις. Ένας από τους δέκα μεγάλους στόχους που έχει βάλει η διοίκηση της Deutsche Telekom μέχρι το 2027 είναι να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα ή στην πρώτη δεκάδα κατά την αξιολόγηση των εργοδοτών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών ή της τεχνολογίας γενικότερα! Η αξιολόγηση εργοδοτών, υπάρχουν ακόμα και εξειδικευμένα sites γι’ αυτό το σκοπό, είναι κρίσιμο ζήτημα για τις επιχειρήσεις που δίνουν μάχη για να προσελκύσουν προσωπικό. Ειδικά σε εποχές που το προσωπικό σπανίζει!

Ένας στους δύο νεοπροσλαμβανόμενους δεν εμφανίζεται ποτέ!

Τα στοιχεία από μια μεγάλη έρευνα που έγινε πρόσφατα στη Μεγάλη Βρετανία είναι συγκλονιστικά. Ένας στους δύο νεοπροσλαμβανόμενους δεν εμφανίζεται την πρώτη ημέρα στη δουλειά! Αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και σε ελληνικές επιχειρήσεις αφού σχεδόν το 50% των υποψηφίων για εργασία κλείνουν ραντεβού για τη συνέντευξη, αλλά δεν εμφανίζονται ούτε στη συνέντευξη! Να γιατί η Deutsche Telekom θέλει να περιλαμβάνεται στην πρώτη πεντάδα ή δεκάδα των πλέον ελκυστικών εργοδοτών του κλάδου της. Να για ποιο λόγο πρέπει να επενδύσουν στη βελτίωση της εικόνας τους ως εργοδοτών και οι ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να προσελκύσουν ταλέντο.

Το γαϊτανάκι με τους υδρογονάνθρακες στη Νότια Κρήτη

Η στήλη υποθέτει πως ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΥΕΠ Αριστοφάνης Στεφάτος, που είναι επικεφαλής της εταιρείας παρακολούθησης του σχεδίου αξιοποίησης του φυσικού αερίου που, όπως φαίνεται, διαθέτει η Ελλάδα γνωρίζει την παροιμία «καράβι που αργεί σκ…α είναι φορτωμένο»! Το γράφουμε επειδή ο κ. Άρης έχει θητεία στη Νορβηγία και σίγουρα θα ξέρει πως όταν σέρνεται για καιρό μια γεώτρηση μπορεί στο τέλος να μη γίνει ποτέ. Χθες, λοιπόν, η ΕΔΕΥΕΠ ανακοίνωσε πως οι έρευνες της κοινοπραξία ExxonMobil – Helleniq Energy νότια της Κρήτης πέρασε στο δεύτερο στάδιο, αλλά δε γράφει πουθενά για ερευνητική γεώτρηση. Θα γίνει άραγε; Πότε θα γίνει; Το μόνο που διαβάζουμε είναι πως «το χρονοδιάγραμμα της πρώτης φάσης έληξε στις 9 Οκτωβρίου 2024, με το επόμενο στάδιο ερευνών να ξεκινάει επίσημα στις 10 Οκτωβρίου 2024. Η δεύτερη φάση θα έχει διάρκεια 3 έτη και αφορά την κατ’ ελάχιστον ολοκλήρωση της πρόσκτησης και επεξεργασίας τρισδιάστατων σεισμικών δεδομένων». Και πως η β’ φάση θα είναι «καθοριστική» για τις γεωτρήσεις. Άλλα νομίζουμε πως είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και είχε υποσχεθεί ο κ. Άρης.

Στον αέρα τα έργα ψηφιοποίησης εκατομμυρίων σελίδων και απεικονίσεων

Μέσα στο ανεξήγητο κλίμα χαλαρότητας για το Ταμείο Ανάκαμψης, όλα τα μεγάλα έργα ψηφιοποίησης εγγράφων που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο έχουν τιναχθεί στον αέρα και θα χρειαστεί αρκετό τρέξιμο τους επόμενους μήνες για να γίνει το θαύμα. Θέλετε παραδείγματα; Στον τομέα της υγείας και της δικαιοσύνης, που πρέπει να ψηφιοποιηθούν εκατομμύρια έγγραφα, ακτινογραφίες, κ.α. μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και ας υπάρχει προθεσμία ολοκλήρωσης μέχρι τον Αύγουστο του 2026. Ειδικά στα δύο αυτά έργα δεν έχουν υπογραφεί ούτε οι λεγόμενες εκτελεστικές συμβάσεις που περιγράφουν πως ακριβώς θα γίνει η ψηφιοποίηση από τους αναδόχους. Στο έργο ψηφιοποίησης των οικοδομικών αδειών, που προωθεί το ΤΕΕ, η πρόοδος είναι σημαντική, κοντά στο 30%, αλλά υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες με το πως θα γίνει ο ποιοτικός έλεγχος, τι θα γίνει με τις πληρωμές και πολλά άλλα. Ακούγει κανείς;

Οι μεταρρυθμίσεις στο σιδηρόδρομο και η παράταση στη θητεία του ΔΣ ΕΡΓΟΣΕ

Το βράδυ της Τετάρτης αποφασίστηκε τρίμηνη παράταση της θητείας του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ που έληγε αυτές τις ημέρες αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες συγχώνευσης της εταιρείας με τη μητρική ΟΣΕ. Γενικά οι μεταρρυθμίσεις στο σιδηρόδρομο δεν πάνε με την ταχύτητα που θα ήθελε η κυβέρνηση και ακόμα περιμένουμε τις προδιαγραφές του διαγωνισμού για τον τεχνικό και διοικητικό σύμβουλο που θα αναλάβει να βάλει πάλι τον ΟΣΕ στις ράγες της καλής διαχείρισης. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως θα πρόκειται για ιδιωτική εταιρεία του εξωτερικού που πρέπει να έχει εγκατασταθεί μέσα στον επόμενο χρόνο με βάση και τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αν δε γίνουν οι αλλαγές στον ΟΣΕ και στην ΕΡΓΟΣΕ δεν πρέπει να περιμένουμε και κοινοτικά κονδύλια για το σιδηρόδρομο, ειδικά όταν εκκρεμεί η δίκη για την περίφημη σύμβαση 717 για τη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση του δικτύου. Η έρευνα για τη σύμβαση 717 έγινε από την ευρωπαϊκή εισαγγελία, αλλά η υπόθεση εκκρεμεί στα ελληνικά δικαστήρια.

To άρθρο Alert για επεισόδια στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, φευγει η διαγραφή, έρχεται ψηφοφορία για το μπλόκο στον Κασσελάκη, ποιοι γνωστοί πολιτικοί είναι τέταρτα ξαδέλφια! Σε ποια θέση βρίσκεται στην κατάταξη εργοδοτών η εταιρεία σας, οι νέοι υπάλληλοι που εξαφανίζονται, στον αέρα τα έργα ψηφιοποίησης και το γαϊτανάκι με τις έρευνες για φυσικό αέριο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button