Πολιτισμός

Νέα μελέτη λύνει το μυστήριο της καταγωγής και του τόπου ανάπαυσης του Χριστόφορου Κολόμβου

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στα Αγγλικά

Απαντήσεις θα παρουσιαστούν λεπτομερώς σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο “Το DNA του Κολόμβου: Η αληθινή καταγωγή” – που θα κυκλοφορήσει αυτό το Σαββατοκύριακο

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Το μυστήριο αιώνων που περιβάλλει τον Χριστόφορο Κολόμβο και τον τόπο της τελικής του ανάπαυσης μπορεί τελικά να έχει λυθεί.

Μια νέα επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου της Γρανάδας αποκαλύπτει ότι ο θαλασσοπόρος και αποικιοκράτης μπορεί να είναι θαμμένος στη Σεβίλλη, αφού μια ανάλυση DNA επιβεβαίωσε ότι ορισμένα από τα λείψανά του βρίσκονται στον καθεδρικό ναό της Σεβίλλης.

Αναλύοντας μικρά θραύσματα οστών και συγκρίνοντάς τα με το DNA των άμεσων απογόνων του Κολόμβου, οι επιστήμονες κατάφεραν να επιβεβαιώσουν με “απόλυτη βεβαιότητα” ότι η τελευταία κατοικία του εξερευνητή είναι η Ισπανία, βάζοντας τέλος στη συζήτηση για την τοποθεσία του τάφου του Κολόμβου.

“Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ανακάλυψη που διευθετεί μια μακροχρόνια ιστορική συζήτηση”, δήλωσε ο ιατροδικαστής και καθηγητής Νομικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδας δρ Χοσέ Αντόνιο Λορέντε, ο οποίος είναι ο επικεφαλής ερευνητής του έργου.

“Μπορούμε πλέον να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι ο Χριστόφορος Κολόμβος είναι θαμμένος στον καθεδρικό ναό της Σεβίλλης”.

Ο Κολόμβος πέθανε στο Βαγιαδολίδ της Ισπανίας το 1506. Τα λείψανά του μεταφέρθηκαν αρκετές φορές, καταλήγοντας τελικά στη Σεβίλλη το 1898. Ωστόσο, η ανακάλυψη ενός μολύβδινου κιβωτίου που περιείχε οστά που πιστεύεται ότι ανήκαν στον Κολόμβο στη Δομινικανή Δημοκρατία το 1877 περιέπλεξε τα πράγματα και οδήγησε τους Δομινικανούς να ισχυριστούν ότι τα λείψανα στη Σεβίλλη ήταν του γιου του Κολόμβου, Ντιέγκο.

Τα νέα ευρήματα θα παρουσιαστούν λεπτομερώς σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο ” Το DNA του Κολόμβου: Η Αληθινή Καταγωγή”, που θα προβληθεί το Σάββατο από τον ισπανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα TVE.

Σε σκηνοθεσία του Regis Francisco López, βασίζεται σε μια επιστημονική και ιστορική έρευνα άνω των 20 ετών με επικεφαλής τον Λορέντε και έχει χαρακτηριστεί ως ένα ντοκιμαντέρ θρίλερ που θα αποκαλύψει επίσης την πραγματική καταγωγή του εξερευνητή.

Η παραδοσιακή θεωρία υποστηρίζει ότι καταγόταν από τη Γένοβα της Ιταλίας. Ωστόσο, άλλα ευρωπαϊκά έθνη ισχυρίζονται ότι είναι η γενέτειρα του Κολόμβου, όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Σουηδία και η Κροατία.

Το DNA του Κολόμβου:The True Ancestry, κάνει πρεμιέρα το Σάββατο στον ισπανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα TVE.

Περισσότερες πηγές • El Pais – TVE

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button