Οικονομία

Το Πεκίνο θα διαθέσει 300 δισ. ευρώ σε ομόλογα για την τόνωση της κινεζικής οικονομίας

Η Πεκίνο θα διαθέσει σχεδόν 300 δισ. ευρώ σε ομόλογα στη διάρκεια των τριών προσεχών μηνών, ανακοίνωσε σήμερα (12.10.2024) ο Κινέζος υπουργός Οικονομικών Λαν Φόαν, καθώς οι κινεζικές αρχές εντείνουν τις προσπάθειες τόνωσης της οικονομίας της χώρας, της δεύτερης μεγαλύτερης στον κόσμο.

«Τους τρεις προσεχείς μήνες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνολικά 2.300 δισ. γουάν ειδικών ομολόγων», σημείωσε ο Λαν Φόαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Πεκίνο. Τα κεφάλαια αυτά θα επιτρέψουν «να βοηθηθούν οι μεγάλες κρατικές εμπορικές τράπεζες να ανανεώσουν την κεφαλαιακή τους βάση, να βελτιώσουν την ανθεκτικότητά τους στους κινδύνους και τις δυνατότητές τους δανεισμού, και να εξυπηρετήσουν καλύτερα την ανάπτυξη της οικονομίας», πρόσθεσε ο υπουργός της Κίνας.

Η δημόσια αυτή δαπάνη προστίθεται σε μια σειρά μέτρων που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως μειώσεις επιτοκίων και χορήγηση ρευστότητας στις τράπεζες. Το Πεκίνο θα αυξήσει επίσης το ανώτατο όριο χρέους για τις τοπικές αρχές για να τους επιτρέψει να δαπανήσουν περισσότερα στις υποδομές και να ευνοήσουν την απασχόληση.

Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Κίνας θα μειώσουν επίσης τα επιτόκια στην πλειονότητα των υφιστάμενων στεγαστικών δανείων από τις 25 Οκτωβρίου, ακολουθώντας τις οδηγίες που εκδόθηκαν τον Σεπτέμβριο από την κινεζική κεντρική τράπεζα, μετέδωσε εξάλλου σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το μέτρο θα ανακουφίσει τους δανειολήπτες και θα τονώσει την αγορά ακινήτων.

To άρθρο Το Πεκίνο θα διαθέσει 300 δισ. ευρώ σε ομόλογα για την τόνωση της κινεζικής οικονομίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button