Οικονομία

Οι 5 επενδύσεις που αλλάζουν ριζικά τον ιστορικό δρόμο της Σταδίου – Galaksias Portal News

Συνεχίζεται το μπαράζ επενδύσεων που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια, στον ιστορικό δρόμο της Σταδίου, που κατά το παρελθόν αποτελούσε τη βασική εμπορική αρτηρία του κέντρου της Αθήνας.

Πρόκειται για επενδύσεις εκατομμυρίων για αναπλάσεις που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν νέους χώρους αναψυχής και διαμονής στην οδό Σταδίου.

Η επένδυση της Blend Development στη Σταδίου

Μία από τα μεγάλα ξενοδοχειακά projects που παίρνουν σάρκα και οστά είναι αυτό που υλοποιεί η Blend Development, των Δημήτρη και Πάρι Καλλιτσάντση. Πρόκειται για ένα παλαιό, 9ώροφο κτίριο γραφείων του 1959, συνολικού εμβαδού 5.000τ.μ. περίπου, στην Αθήνα, στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Εμ. Μπενάκη, που προορίζεται να διαμορφωθεί σε μοντέρνο ξενοδοχείο 4*, φιλικό προς το περιβάλλον στοχεύοντας στην απόκτηση LEED Certificate.

Πρόσφατα, το έργο πήρε ένα ακόμη «πράσινο φως» καθώς το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής γνωμοδότησε θετικά για την αρχιτεκτονική μελέτη της επένδυσης. Το ακίνητο προβολής θα αναβαθμιστεί ενεργειακά, αλλά και ποιοτικά πριν επανατοποθετηθεί στην αγορά. Οι κατασκευαστικές εργασίες είναι σε εξέλιξη και το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει το 2025.

Η Στοά Αρσακείου

Η Στοά Αρσακείου, ένα κτίριο με πλούσια ιστορία που μετρά σχεδόν δύο αιώνες ζωής, μεταμορφώνεται και με μία επένδυση 15 εκατ. ευρώ, αναμένεται να γίνει ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός στο κέντρο της Αθήνας με τη LEGENDARY FOOD που εκμίσθωσε ένα χώρο 12 χιλιάδων τ.μ. για 35 χρόνια.

Το έργο στο σύνολό του θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2025. Στο τέλος του  2024 θα παραδοθεί ο πρώτος χώρος προς χρήση στην υπό ανακαίνιση Στοά Αρσακείου. Πρόκειται για το Europa Experience, το μουσείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο έχει μισθώσει χώρο 1.000 τ.μ. από τα συνολικά 13.000 τ.μ. της Στοάς, με όψη στην οδό Σταδίου. Σταδιακά, θα αρχίσουν να παραδίδονται σταδιακά οι χώροι fashion-retail, τους οποίους έχουν μισθώσει ο όμιλος Notos Συμμετοχών για τις μάρκες The Bostonians και Lacoste αλλά και η BSB με τρία διαφορετικά καταστήματα συνολικής επιφάνειας περί τα 600 τ.μ. το καθένα.

Βάσει των προβλέψεων, ο νέος αυτός πολυχώρος, θα μπορεί να υποδεχθεί καθημερινά έως και 8.000 επισκέπτες. Στόχος είναι η δημιουργία ενός «ζωντανού τοπόσημου» στο κέντρο της Αθήνας ακολουθώντας το παράδειγμα παγκόσμιων μητροπόλεων.

Το Αθήναιον Μέλαθρον

Νέα ζωή αναμένεται να αποκτήσει το γνωστό Αθήναιον Μέλαθρον που στέκεται εδώ και δεκαετίες στη συμβολή των οδών Σταδίου και Κολοκοτρώνη. Το κτίριο ανήκε στην εταιρεία ΑΔΕΞΑ Α.Ε. η οποία ιδρύθηκε το 1937 και πέρασε στον έλεγχο της οικογένειας Μπαμουτζαλί από τη Σ. Αραβία τη δεκαετία του ’80. Το κτίριο σύμφωνα με πληροφορίες απέκτησε η Eurobank στο οποίο η τράπεζα σκοπεύει να στεγάσει μεγάλο μέρος των διοικητικών υπηρεσιών της μόλις ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του κτιρίου.

Σταδιακά προχωρούν οι εργασίες για τη ριζική ανάπλαση του ιστορικού συγκροτήματος στη Σταδίου το οποίο περιλαμβάνει τους κινηματογράφους Αττικόν και Απόλλων, που έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει ο Γιάννης Περρωτής, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Άτρια που δραστηριοποιείται στον κλάδο υπηρεσιών και ανάπτυξης ακινήτων.

Σε αυτήν την φάση ολοκληρώνονται οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να αρθεί η επικινδυνότητά του, λόγω του ότι μεγάλο μέρος του είναι καταστραμμένο εξαιτίας της πυρπόλησής του το 2012. Παρ’ όλα αυτά, ήδη σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από πολλούς υποψήφιους χρήστες που το διεκδικούν για να του δώσουν ξανά ζωή.

Ξεκινά η ανακατασκευή του πρώην εμβληματικού ακινήτου της Εθνικής Ασφαλιστικής Νέα πνοή αποκτά το κτίριο που αγόρασε από την Εθνική Ασφαλιστική η Dimand, στη συμβολή των οδών Κοραή 4 και Σταδίου, το οποίο διαθέτει και σημαντικό ιστορικό αποτύπωμα, καθώς στα υπόγειά του φιλοξενούνταν τα κρατητήρια των Γερμανών κατακτητών επί Κατοχής, ενώ στεγάζει και τον κινηματογράφο Άστυ, όπως επίσης και μια εξαιρετική στοά.

Το συγκεκριμένο ακίνητο, επιφανείας 14.500 τ.μ., πρόκειται να ανακατασκευαστεί εξ ολοκλήρου και να μετατραπεί σε ένα πράσινο κτίριο γραφείων, πιστοποιημένο κατά LEED Gold. Η επένδυση αυτή υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια το ακίνητο θα αγοραστεί από την Πειραιώς, προκειμένου να στεγαστούν εκεί εργαζόμενοι, οι οποίοι σήμερα στεγάζονται σε κάποια από τα 19 άλλα κτίρια που διαθέτει στο κέντρο της Αθήνας ο τραπεζικός όμιλος. Μόνο από την κίνηση αυτή η Πειραιώς αναμένει να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα στέγασής της κατά 50%.

To άρθρο Οι 5 επενδύσεις που αλλάζουν ριζικά τον ιστορικό δρόμο της Σταδίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button