LifeStyle

Μυστικά για να μην ξεθωριάζουν τα ρούχα στο πλύσιμο – Galaksias Portal News

Αρκετοί τοποθετούν τα ρούχα στο πλυντήριο, χωρίς να προσέξουν καν τα σύμβολα στις ετικέτες, δηλαδή, ποιο είναι το κατάλληλο πρόγραμμα πλύσης που πρέπει να επιλέξουν.

Ως αποτέλεσμα, τα ρούχα ξεθωριάζουν μετά από μερικές πλύσεις, λόγω της θερμοκρασίας του νερού. Βασικό ρόλο, βέβαια, παίζει και η ποσότητα του απορρυπαντικού, αλλά και η ποιότητα του εκάστοτε υφάσματος.

Ας δούμε, λοιπόν, τι πρέπει να προσέξετε για να διατηρήσετε τα ρούχα καθαρά και λαμπερά, ώστε να μην ξεβάφουν.

Ετικέτα

Πριν τοποθετήσετε τα ρούχα στο πλυντήριο, ελέγξτε κάθε ετικέτα ξεχωριστά. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για κάθε ρούχο, είτε πρόκειται για βαμβακερό πουκάμισο, είτε για λινό παντελόνι, ούτως ώστε να διατηρήσετε το χρώμα τους και να παρατείνετε την διάρκεια ζωής τους.

Κρύο νερό

Το ζεστό νερό καταστρέφει τις ίνες των ρούχων, οδηγώντας σταδιακά στο ξεθώριασμα. Γι΄αυτό το λόγο είναι προτιμότερο να πλένετε τα χρωματιστά ρούχα με κρύο νερό, ούτως ώστε να μην φθαρούν.

Για καλύτερα αποτελέσματα, επιλέξτε ένα απορρυπαντικό πλυντηρίου που είναι κατάλληλο για πλύσεις σε κρύα θερμοκρασία.

Οι υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν τα ρούχα. Το πλύσιμο στους 60 βαθμούς είναι απαραίτητο για να απομακρυνθούν πλήρως η βρομιά και οι λεκέδες, ωστόσο, στην περίπτωση που έχετε βαμβακερά, η ιδανική θερμοκρασία είναι οι 40 βαθμοί.

Διαχωρίστε τα ρούχα ανάλογα με το χρώμα τους

Σ’ όλους μας έχει συμβεί να βάλουμε κατά λάθος τις μαύρες κάλτσες στο πλυντήριο μαζί με ανοιχτόχρωμα ρούχα. Και μόλις ετοιμαζόμαστε να τα απλώσουμε, διαπιστώνουμε ότι η αγαπημένη πορτοκαλί μπλούζα μας έχει ξεθωριάσει. 

Είναι σημαντικό να πλένετε πάντα τα ρούχα ανάλογα με το χρώμα τους. Κάτι που σημαίνει, ότι πρέπει να βάζετε τα σκούρα με τα σκούρα, τα ανοιχτόχρωμα μαζί και τα λευκά ξεχωριστά.

Στεγνωτήριο

Να αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο το στεγνωτήριο. Η θερμότητα κάνει την επιφάνεια των ινών από τα ρούχα τραχιά, κάτι που με τη σειρά του κάνει τα χρώματα να φαίνονται ξεθωριασμένα, ακόμα κι αν δεν είναι. Ως εναλλακτική επιλογή, απλώστε τα ρούχα σας σε εξωτερικό μέρος, ώστε να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο. 

Tips

  1. Γυρίστε τα ρούχα σας από την ανάποδη πλευρά. Μ’ αυτό τον τρόπο προστατεύονται οι εξωτερικές ίνες από τη φθορά κατά το πλύσιμο.
  2. Επιλέξτε ένα ήπιο μαλακτικό για τα ρούχα σας. Το μαλακτικό μαλακώνει τις ίνες του υφάσματος κατά το πλύσιμο, ώστε να μην φθείρονται εύκολα. η φθορά ισούται με ξεθώριασμα, συνεπώς, προσέξτε και την ποσότητα του μαλακτικού.
  3. Προσθέστε μισό φλιτζάνι ξίδι σε κάθε πλύση για να αποφύγετε το ξεθώριασμα. Το ξίδι δρα ως φυσικό μαλακτικό και η μυρωδιά του φεύγει κατά το κύκλο ξεβγάλματος.
  4. Προσθέστε μισό φλιτζάνι αλάτι στο πρώτο πλύσιμο ενός νέου ρούχου για να «κλειδώσει» το χρώμα και να αποτρέψετε το ξεθώριασμα.

To άρθρο Μυστικά για να μην ξεθωριάζουν τα ρούχα στο πλύσιμο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button