Οικονομία

Η παγκόσμια ανησυχία για την επιβράδυνση της Κίνας ρίχνει τις τιμές – Galaksias Portal News

Ισχυρή κάμψη σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου υπό το βάρος των ανησυχιών για την ανάπτυξη της Κίνας, οι οποίες αντισταθμίζουν ακόμα και τις επιπτώσεις της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν περισσότερο από 1 δολάριο το βαρέλι, χάνοντας πάνω από 1,5% το πρωί της Δευτέρας (14.10.2024), αφού τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα και η έλλειψη σαφήνειας σχετικά με τα σχέδια του Πεκίνου για την τόνωση της οικονομίας υποδαυλίζουν τους φόβους για τη ζήτηση της χώρας με τη μεγαλύτερη κατανάλωση σε καύσιμα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το brent υποχωρούν κατά 1,26 δολάρια ή 1,59% στα 77,78 δολάρια ανά βαρέλι και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό υποχωρούν κατά 1,20 δολάρια ή 1,59% στα 74,36 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα νέα από την Κίνα υπερισχύουν των ανησυχιών της αγοράς σχετικά με την παρατεταμένη πιθανότητα μια ισραηλινή απάντηση στην πυραυλική επίθεση του Ιράν την 1η Οκτωβρίου να διαταράξει την παραγωγή πετρελαίου, αν και οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει το Ισραήλ να μην στοχεύσει τις ενεργειακές υποδομές του Ιράν.

Οι αποπληθωριστικές πιέσεις της Κίνας επιδεινώθηκαν τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο (14.10.2024), και μια συνέντευξη Τύπου την ίδια ημέρα άφησε τους επενδυτές να μαντέψουν σχετικά με το συνολικό μέγεθος του πακέτου κινήτρων για την αναζωογόνηση της παραπαίουσας οικονομίας.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,4%, όπως έδειξαν τα στοιχεία, υπολειπόμενος των προσδοκιών, και ο δείκτης τιμών παραγωγού μειώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών, υποχωρώντας κατά 2,8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Το Πεκίνο δήλωσε το Σάββατο ότι θα αυξήσει την έκδοση χρέους, αλλά δεν αποσαφήνισε το ποσό σε δολάρια.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς πετρελαίου είχαν διαμορφωθεί με άνοδο 1% την εβδομάδα την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν πιθανές διαταραχές της προσφοράς στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις του τυφώνα Μίλτον στη ζήτηση καυσίμων στη Φλόριντα.

Οι ΗΠΑ επέκτειναν την Παρασκευή τις κυρώσεις κατά του Ιράν ως απάντηση στην επίθεσή του την 1η Οκτωβρίου στο Ισραήλ, στοχεύοντας τον «στόλο-φάντασμα» του που μεταφέρει παράνομες προμήθειες πετρελαίου σε όλο τον κόσμο.

Στην αμερικανική αγορά, οι ενεργειακές εταιρείες πρόσθεσαν την περασμένη εβδομάδα εξέδρες άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου για πρώτη φορά εδώ και τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με έκθεση που παρακολουθείται στενά από την εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes.

Ο αριθμός των εξεδρών άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε κατά μία σε 586 την εβδομάδα έως τις 11 Οκτωβρίου.

To άρθρο Πετρέλαιο: Η παγκόσμια ανησυχία για την επιβράδυνση της Κίνας ρίχνει τις τιμές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button