Τεχνολογιά

Το BYD SEALION 7 κάνει ευρωπαϊκό ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Π. Χαλάτσης

Η BYD δίνει το παρών στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού στο Pavilion 5.3, stand A42 και παρουσιάζει το καινούργιο της στολίδι στην τετρακίνητη έκδοση που χρειάζεται μόλις 4,5 δευτερόλεπτα για να καλύψει από 0-100 χλμ. Οι επικεφαλής της BYD εκτός των άλλων πρόβαλαν την επαναστατική μπαταρία τύπου Blade Battery, την τεχνολογία Cell-to-Body και την ταχύτητα ταχείας φόρτισης DC έως και 230kW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος της BYD Stella Li μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού αναφέρθηκε στις επενδύσεις της BYD που έχουν γίνει μόνο μέσα σε δύο χρόνια.

Η Stella Li στο Paris Expo Porte de Versailles, τόνισε την τεράστια πρόοδο που έχει σημειώσει η BYD από τότε που έκανε το επίσημο, ευρωπαϊκό ντεμπούτο της στην ίδια διοργάνωση μόλις πριν από δύο χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η BYD εστιάζει φέτος στο Παρίσι στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του SEALION 7 και την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέσα στα δύο χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της BYD σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή έκθεση αυτοκινήτου, με μια πλήρη σειρά μοντέλων που θα γνωρίσουν οι επισκέπτες της έκθεσης.

Οι προβολείς έπεσαν στο SEALION 7 που είναι ένα μεσαίου μεγέθους αμιγώς ηλεκτρικό SUV με επιδόσεις, πρακτικότητα και δυναμικό σχεδιασμό που ταιριάζουν ιδανικά στην ευρωπαϊκή αγορά. Πρόκειται για το όγδοο μοντέλο νέας ενέργειας (BEV και PHEV) που θα λανσάρει η BYD στην Ευρώπη και η τελευταία προσθήκη στη σειρά μοντέλων Ocean Series που περιλαμβάνει τα DOLPHIN, SEAL και SEAL U.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το SEALION 7 αποτελεί φορέα των πολυάριθμων τεχνολογιών αιχμής της BYD, με την επαναστατική μπαταρία τύπου Blade Battery, τη δομή Cell-to-Body (CTB) και τις τελευταίες εξελίξεις στις διεπαφές στο εσωτερικό των αυτοκινήτων. Στην τετρακίνητη έκδοση μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100km/h σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ με ταχύτητα φόρτισης έως και 230kW θεωρείται μια άκρως ρεαλιστική επιλογή για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Εκτός από το SEALION 7, στο stand της BYD στο Παρίσι πραγματοποιείται το γαλλικό ντεμπούτο της πολυτελούς μάρκας YANGWANG, με το απίστευτο SUV μοντέλο U8. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την ευρεία γκάμα μοντέλων της BYD και να γνωρίσουν, μεταξύ άλλων, την υψηλής ποιότητας καμπίνα του προσιτού και αστικά προσανατολισμένου DOLPHIN και την τεχνολογία Vehicle-to-load (V2L). Αυτή επιτρέπει την τροφοδοσία εξωτερικών συσκευών με ενέργεια και στο ATTO 3 – το κομψό και πρακτικό αμιγώς ηλεκτρικό SUV.

Το εύρος του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της BYD αποτυπώνεται περαιτέρω στην παρουσία του κομψού, υψηλής τεχνολογίας, αμιγώς ηλεκτρικού SEAL, που πλαισιώνεται στο περίπτερο της εταιρείας από το SEAL U DM-i, το πρώτο ευρωπαϊκό μοντέλο της εταιρείας με την επαναστατική plug-in υβριδική τεχνολογία Dual Motor–intelligent (DM-i). Αυτό το οικογενειακό SUV ξεκίνησε πρόσφατα να πωλείται σε όλη την Ευρώπη, προσφέροντας δυνητική αυτονομία έως και 1.080 χλμ., ένα ευρύχωρο εσωτερικό, δραστικά μειωμένο κόστος χρήσης και μία εντυπωσιακά ολοκληρωμένη λίστα βασικού εξοπλισμού.

Οι επισκέπτες της έκθεσης που θα διαρκέσει έως τις 20 Οκτωβρίου θα δουν αλλά και θα δοκιμάσουν στο Test Driver Centre της BYD που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο εκθεσιακό κέντρο Paris Expo όλα τα αυτοκίνητα της γκάμας συμπεριλαμβανομένου και του SEAL U DM-I .

Το 2022 στην ίδια έκθεση η BYD παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ευρώπη τρία μοντέλα της γκάμας της. Το ATTO 3, το HAN και το TANG. Δύο χρόνια η BYD διαθέτει  επτά οχήματα. Μετά τα DOLPHIN, SEAL, SEAL U και SEAL U DM-i, προσθέτει και το SEALION 7.

Το SEALION 7 είναι το όγδοο όχημα νέας ενέργειας (BEV και PHEV) που λανσάρει η BYD στην Ευρώπη τοποθετώντας δυναμικά τον κατασκευαστή στην καρδιά μιας από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες οχημάτων. Με συνολικό μήκος 4.830mm και μεταξόνιο 2.930mm, σε συνδυασμό με χαρακτηριστικά όπως η ασφάλεια που προσφέρει στα μακρινά ταξίδια η ταχύτητα ταχείας φόρτισης έως και 230kW και οι εκπληκτικές επιδόσεις (τελική ταχύτητα 215km/h και επιτάχυνση 0-100km/h μόλις 4,5 δευτερόλεπτα), το SEALION 7 ανταποκρίνεται ιδανικά στις ανάγκες των τεχνολογικά ευαισθητοποιημένων Ευρωπαίων πελατών που αναζητούν ένα σπορ οικογενειακό αυτοκίνητο με άψογα περιβαλλοντικά διαπιστευτήρια.

Το SEALION 7, που δημιουργήθηκε στο στούντιο της BYD στο Shenzhen, υπό την καθοδήγηση του Παγκόσμιου Διευθυντή Σχεδιασμού της εταιρείας Wolfgang Egger, υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα Ocean Series, που συναντάμε σε μοντέλα όπως το χάτσμπακ DOLPHIN και το σεντάν SEAL, προσαρμόζοντας την σε ένα σπορ SUV αμάξωμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο με ισχυρή και αθλητική παρουσία, αλλά και ένα εξαιρετικά αποδοτικό σχήμα που συμβάλλει στην επίτευξη μιας εντυπωσιακής αυτονομίας από τη μπαταρία τύπου Blade Battery.

Βασίζεται στην υπερσύγχρονη αρχιτεκτονική οχήματος της εταιρείας e-Platform 3.0. Σχεδιασμένη αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα διαθέτει την επαναστατική μπαταρία τύπου Blade Battery της BYD, που βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των μοντέλων που παρουσιάζει η μάρκα στην Ευρώπη.

Το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου είναι κατά 10 χιλιοστά μεγαλύτερο από αυτό του BYD SEAL, αλλά η διαφορετική κατηγορία στην οποίο κατατάσσεται αντικατοπτρίζεται καλύτερα στο ύψος του αμαξώματος, καθώς η γραμμή οροφής του SEALION 7 είναι κατά 160 χιλιοστά ψηλότερη από αυτή του κουπέ – σεντάν μοντέλου.

Η μπαταρία τύπου Blade Battery αναπτύχθηκε εσωτερικά από την BYD και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει κορυφαία ασφάλεια, αντοχή, απόδοση και να καταλαμβάνει όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο. Η τεχνολογία που υιοθετεί αποδεικνύεται εξαιρετικά αποδοτική σε επίπεδο χωροταξίας καθώς επιτρέπει τη συμπίεση περισσότερων κυψελών στον ίδιο χώρο από ό,τι με μια συμβατική δομή μπαταρίας. Αυτό εξακολουθεί να έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας εξαιρετικά λεπτής μπαταρίας που βοηθά τους μηχανικούς και τους σχεδιαστές της BYD να βελτιστοποιήσουν το χώρο της καμπίνας του SEALION 7.

Το νέο SEALION 7 διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις. Στην ισχυρότερη έκφανσή του, με δύο κινητήρες και έξυπνη τετρακίνηση, το SEALION 7 μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100km/h σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι 215km/h. Το αυτοκίνητο μπορεί να επαναφορτιστεί με ταχύτητες έως και 230kW.

Στο δρόμο, το SEALION 7 διαθέτει μια πλήρη σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού και αξιοποιεί την αρχιτεκτονική e-Platform 3.0 για να προσφέρει μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία και δυναμική. Η δομή Cell-to-Body συμβάλλει στην εξασφάλιση όχι μόνο πολύ υψηλών επιπέδων στρεπτικής ακαμψίας αλλά και χαμηλού κέντρου βάρους, ενώ η ανάρτηση είναι ρυθμισμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζει εξαιρετικό χειρισμό και ασφαλή έλεγχο του οχήματος.

Εκτός από το νέο SEALION 7, στο περίπτερο της BYD στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού φιλοξενείται η πλήρης γκάμα των αυτοκινήτων της μάρκας που διατίθενται στη γαλλική αγορά.

Οι επισκέπτες της έκθεσης μπορούν να γνωρίσουν την καινοτόμο τεχνολογία τόσο στο DOLPHIN όσο και στο ATTO 3, καθώς και να εξερευνήσουν τα SEAL και SEAL U DM-i. Επιπλέον, η έκθεση σηματοδοτεί το γαλλικό ντεμπούτο της πολυτελούς μάρκας YANGWANG, η οποία εκπροσωπείται από το απίστευτο U8.

 

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button