Οικονομία

Η νέα ρύθμιση – φόβητρο για διευθυντές σε κρατικούς φορείς – Galaksias Portal News

Μία πρωτοφανή μεταρρύθμιση περιλαμβάνουν οι φορολογικές παρεμβάσεις που ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο σε συνέντευξη Τύπου. Καθιστά υπόλογους για τυχόν καθυστερήσεις ή πλημμελείς εκτελέσεις των καθηκόντων τους και τους προϊσταμένους των δημόσιων φορέων ως φυσικά πρόσωπα, ακόμα και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσει Μητρώο στο οποίο θα πρέπει μεταξύ 15 Δεκεμβρίου 2024 και 15 Ιανουαρίου 2025 για την καταγραφή όλων των δημοσίων φορέων και των υπευθύνων, διευθυνόντων συμβούλων και γενικών διευθυντών, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την μισθοδοσία των εργαζομένων, και οι οποίοι θα είναι υπόλογοι σε καθυστερήσεις της διαδικασίας, όπως σε εκδόσεις βεβαιώσεων αποδοχών, πληρωμές κλπ. Έτσι, όσοι δεν εγγραφούν εγκαίρως, ή σε περιπτώσεις ελλιπούς διαβίβασης δεδομένων στην ΑΑΔΕ, η λαθών στα στοιχεία, θα υπάρξουν πρόστιμα στα φυσικά πρόσωπα, τα οποία θα ξεκινούν από τα 2.500 ευρώ και κλιμακωτά θα προσαυξάνονται καθημερινά και με βάση τον αριθμό των λαθών. 

Πρόστιμα προβλέπονται ακόμα και για τον Διοικητή της ΑΑΔΕ σε περίπτωση που η Αρχή δεν λειτουργήσει στην λωρα της το ψηφιακό Μητρώο ή αν δεν είναι τυπικώς εντάξει στις υποχρεώσεις της.

To άρθρο Πρόστιμο ακόμα και στον διοικητή της ΑΑΔΕ: Η νέα ρύθμιση – φόβητρο για διευθυντές σε κρατικούς φορείς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button