Πολιτισμός

Γαλλία: Ξεσηκωμός για την επικείμενη πώληση αναλγητικού χαπιού από τη Sanofi σε Αμερικάνους

Το Dolliprane είναι αγαπημένο γαλλικό χάπι και οι Γάλλοι είναι εξοργισμένοι με την πρόθεση της Sanofi

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Πολιτικοί από όλο το φάσμα ξεσηκώθηκαν για τα σχέδια του κολοσσού της υγειονομικής περίθαλψης Sanofi να πουλήσει το πιο γνωστό ιατρικό φάρμακο της Γαλλίας (Doliprane) σε Αμερικανούς επενδυτές, μια κίνηση που σύμφωνα με τους επικριτές θα οδηγήσει σε «απώλεια κυριαρχίας» για τη χώρα σε μια ευαίσθητη βιομηχανία.

Η προγραμματισμένη πώληση του ιατρικού φαρμάκου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Γαλλίας σε αμερικανούς επενδυτές έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση ναν πονοκέφαλο μετά την κατακραυγή από πολιτικούς από όλες τις πλευρές.

Ακόμη και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εμπλέκεται στη συζήτηση που επικεντρώνεται σε μια «απώλεια κυριαρχίας» εάν το δημοφιλές παυσίπονο Doliprane πέσει στα χέρια των Αμερικανών.

Το Doliprane είναι το εμπορικό σήμα με το οποίο ο κολοσσός υγειονομικής περίθαλψης Sanofi πουλά παρακεταμόλη, ένα μη οπιοειδές αναλγητικό για την ανακούφιση του ήπιου έως μέτριου πόνου και του πυρετού.

Στα γαλλικά φαρμακεία, τα πολύχρωμα κουτιά της μάρκας συχνά καλύπτουν ολόκληρους τοίχους ραφιών και το Doliprane διατίθεται σε πολλές δόσεις – από 100 mg για νεογέννητα μωρά έως 1.000 mg για ενήλικες – και σε δισκία, κάψουλες, υπόθετα και υγρές μορφές. Η Sanofi, η οποία είναι η μεγαλύτερη στη Γαλλία ανακάλυψε τις τελευταίες ημέρες πόσο δεμένοι είναι οι Γάλλοι με το φάρμακο.

Οι πολιτικές και συνδικαλιστικές αντιδράσεις ήρθαν γρήγορα αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι βρισκόταν σε συνομιλίες με την εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Clayton, Dubilier & Rice (CD&R) με έδρα τη Νέα Υόρκη για την πώληση του 50% των μετοχών της θυγατρικής της Opella, που κατασκευαζει το Doliprane μαζί με άλλα καταναλωτικά προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης.

Η εταιρεία θέλει να προχωρήσει καθώς η κίνηση είναι μέρος της στρατηγικής της Sanofi να επικεντρωθεί λιγότερο σε φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή και περισσότερο σε καινοτόμα φάρμακα και εμβόλια, συμπεριλαμβανομένης της πολιομυελίτιδας, της γρίπης και της μηνιγγίτιδας.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button