Εργασία

Σοβαρό εργατικό ατύχημα με δημοτικό υπάλληλο καθαριότητας -Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε με θύμα υπάλληλος καθαριότητας του δήμου Σαλαμίνας, ο οποίος έπεσε από απορριμματοφόρο και τραυματίστηκε σοβαρά.

Το ατύχημα σημειώθηκε την Τρίτη (15/10) εν ώρα εργασίας με τον δημοτικό υπάλληλο να μεταφέρεται και να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Ο άτυχος εργαζόμενος, που ονομάζεται Ανδρέας Κόκκινος. Είναι πατέρας ενός μικρού παιδιού και εργαζόταν στο Δήμο Σαλαμίνας μέσω μετάταξης από την Πάτρα. Ανακοινώσεις εξέδωσαν ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Σαλαμίνας και Νομικών Προσώπων, αλλά και το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας.

Στην ανακοίνωση του, ο Σύλλογος των Εργαζομένων, καταγγέλλει ότι υπάλληλοι στην υπηρεσία καθαριότητας εργάζονται καθημερινά χωρίς να έχουν παραλάβει όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, παρά τις παρεμβάσεις στη δημοτική αρχή.

Από την πλευρά του, στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο τονίζει «την ευθύνη του Δήμου Σαλαμίνας και των αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου να διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα, το διαχρονικό θέμα της εφαρμογής των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας αλλά και το εξίσου, σημαντικότατο θέμα του ορίου ταχύτητας των απορριμματοφόρων, και γενικώς των δημοσίων οχημάτων βαρέως τύπου, και κατά πόσο αυτό τηρείται ιδιαίτερα εντός των κατοικημένων περιοχών και πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν συνοδοί εκτεθειμένοι σε πολλούς κινδύνους».

«Καθημερινά» επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο «σε πολλούς χώρους εργασίας εκατοντάδες συνάδελφοι θέτουν την ζωή τους σε κίνδυνο λόγω της αδιαφορίας των υπευθύνων για την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων προστασίας».

Στο έτος 2024 είναι απαράδεκτο να συζητάμε ακόμα για τα αυτονόητα σε μια Χώρα κατ’ ευφημισμό Ευρωπαϊκή.

Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά στον συνάδελφο».

Ακολουθεί και η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Σαλαμίνας:

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button