Πολιτισμός

Γαλλία: Η πλουσιότερη οικογένεια αγοράζει την Paris FC και κοντράρει την Παρί Σεν Ζερμέν του Κελαϊφί

Ο Μπερνάρ Αρνό, πλουσιότερος Γάλλος, και η εταιρεία – κολοσσός LVMH έτοιμοι να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο της Paris FC, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας ποδοσφαίρου

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Η πλουσιότερη οικογένεια της Γαλλίς, αυτή του μεγιστάνα των ειδών πολυτελείας Μπερνάρ Αρνό, δήλωσε την Πέμπτη ότι εισέρχεται σε «αποκλειστικές διαπραγματεύσεις» για την αγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στην ποδοσφαιρική ομάδα της Ligue 2, Paris FC.

Ο γίγαντας των ενεργειακών ποτών Red Bull έχει επίσης εισέλθει σε συνομιλίες για την απόκτηση ενός «μειοψηφικού μεριδίου» στον σύλλογο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία της οικογένειας Arnault, αποκαλύπτοντας μια κίνηση που θα μπορούσε να ταράξει το ποδοσφαιρικό τοπίο της Γαλλίας και να βρεθεί αντίπαλος του Κελαΐφί από το Κατάρ που κυριαρχεί εδώ και χρόνια με την αγορά της Παρί Σεν Ζερμέν.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η οικογένεια Arnault θα κατείχε αρχικά το 55% του συλλόγου και η Red Bull το 15%.

Ο πρόεδρος της Paris FC από το 2012, επιχειρηματίας Πιερ Φερασί, 72 ετών, θα κρατούσε το 30% του κεφαλαίου πριν πουλήσει τις μετοχές του το 2027 στην οικογένεια Arnault, η οποία θα κατέχει τότε το 85% του συλλόγου.

Η εταιρεία LVMH της οικογένειας Αρνό «σκοπεύει να επαναφέρει σταδιακά την ανδρική ομάδα στην ελίτ του ανδρικού ποδοσφαίρου» με «την ίδια φιλοδοξία» και για τη γυναικεία ομάδα, η οποία ήδη αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία.

Ο Μπερνάρ Αρνό, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ηγείται του πολυτελούς όμιλου LVMH, αλλά έχει επίσης κινηθεί για να οικοδομήσει την αυτοκρατορία προς άλλες κατευθύνσεις, ιδίως αναλαμβάνοντας τον έλεγχο του εβδομαδιαίου περιοδικού Paris Match.

Η εξαγορά θα μπορούσε να μεταμορφώσει πλήρως το ποδοσφαιρικό τοπίο στη Γαλλία, όπου το εγχώριο πρωτάθλημα κυριαρχείται από την Παρί Σεν Ζερμέν από την απόκτησή της από την Qatar Sports Investments το 2011.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button