Τεχνολογιά

Ο Stefano Manzi με τη νέα Yamaha R9 στη Supersport το 2025 – Galaksias Portal News

του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Yamaha Motor Europe είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει ότι ο Stefano Manzi θα συνεχίσει με την ομάδα Pata Yamaha Ten Kate Racing στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Supersport 2025, κάνοντας καμπάνια για την ολοκαίνουργια Yamaha R9. Αυτή η είδηση αποκαλύπτει ότι τελικά η R9 φτιάχτηκε για να είναι η απάντηση της Ιαπωνικής εταρείας στις αγωνιστικές ανάγκες της κατηγορίας SSP, στο οποίο έχουν αλλάξει οι κανονισμοί επιτρέποντας μοτοσυκλέτες μέχρι χίλια κυβικά, με την προϋπόθεση να μην είναι 4κύλινδρες.

Ο Manzi βρίσκεται επί του παρόντος δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport του 2024 μετά από μια εκπληκτική χρονιά με την R6. Μια εκπληκτική νίκη στον 2ο Αγώνα στο Εστορίλ κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του για τον Tίτλο και ο Ιταλός αναβάτης κατευθύνεται στη Χερέθ ως ένας από τους δύο αναβάτες που μπορούν να κερδίσουν τον Tίτλο της WorldSSP του 2024.

Χρειάζεται να κερδίσει και τους δύο Αγώνες αυτού του Σαββατοκύριακου για να διατηρήσει την ευκαιρία του για τον Τίτλο ο Manzi και ολόκληρη η ομάδα Pata Yamaha Ten Kate έχουν τα μάτια τους στραμμένα στη νίκη. Έχοντας μετακομίσει στην WorldSSP από το paddock του Grand Prix το 2022, ο Manzi εντάχθηκε για πρώτη φορά στην Yamaha για τη σεζόν του 2023, όπου έκανε αμέσως καλά αποτελέσματα με την Pata Yamaha Ten Kate R6. Τέσσερις νίκες σε Αγώνες και άλλοι 13 τερματισμοί στο βάθρο οδήγησαν τον Manzi να χάσει για ελάχιστα τον Τίτλο του 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2024 έχει δει μια παρόμοια ιστορία, με τρεις νίκες μέχρι σήμερα με επιπλέον 14 τερματισμούς στο βάθρο μέχρι στιγμής. Ο 25χρονος έδειξε εντυπωσιακή συνέπεια το 2024, όπως φαίνεται από την τρέχουσα πορεία του, που τον οδήγησε να χάσει το βάθρο μόνο μία φορά στους τελευταίους 12 Αγώνες. Ο Manzi θα είναι στη διεκδίκηση του Τίτλου της WorldSSP της Yamaha το 2025, παραμένοντας με την πιο επιτυχημένη ομάδα WorldSSP στην ιστορία, καθώς μια νέα εποχή ξεκινά με την εισαγωγή της τρικύλινδρης R9 της επόμενης γενιάς Supersport της Yamaha.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Yamaha Motor Europe Motorsport Research & Development αναπτύσσει την R9 ως αγωνιστική μοτοσυκλέτα WorldSSP στη βάση της στην Ιταλία τον τελευταίο χρόνο με σημαντική συμβολή και υποστήριξη από την Ιαπωνία. Ο Manzi θα κάνει μια πρώτη δοκιμή με την R9 WorldSSP σε μια δοκιμή shakedown στην Κρεμόνα τον επόμενο μήνα, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της Yamaha για την WorldSSP του 2025 που θα επιβεβαιωθεί σε εύθετο χρόνο.

Stefano Manzi

«Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα για άλλη μια χρονιά με την Yamaha Motor Europe και την Pata Yamaha Ten Kate Racing. Πιστεύω πολύ σε αυτό το νέο έργο, τα τελευταία δύο χρόνια ήταν καταπληκτικά. Ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε πέρυσι και ήταν καταπληκτική η συνεργασία με έναν κατασκευαστή όπως η Yamaha. Έχουμε δείξει ότι είμαστε εξαιρετικά δυνατοί και συνεπείς τα τελευταία δύο χρόνια, οπότε είμαι αισιόδοξος για το νέο έργο. Ξεκινάμε τις δοκιμές τον Νοέμβριο με τη νέα μοτοσυκλέτα και ελπίζω ότι όχι μόνο θα μπορέσουμε να επαναλάβουμε τη δύναμη των τελευταίων δύο ετών, αλλά ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα ακόμη βήμα. Η σχέση μου με την Yamaha και την ομάδα είναι δυνατή, αυτή η ανανέωση δεν ήταν περίπλοκη – δεν χρειάστηκε να το συζητήσουμε! Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που ξεκινά η νέα σεζόν, αλλά τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό το Σαββατοκύριακο για να τελειώσουμε το 2024 έχοντας πολύ χρόνο πριν ξεκινήσουμε ξανά».

Andrea Dosoli, Διευθυντής αγώνων ταχύτητας, έρευνας και ανάπτυξης της Yamaha Motor Europe

«Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματά του τα τελευταία δύο χρόνια, η διατήρηση των υπηρεσιών του Stefano Manzi καθώς προχωράμε προς μια νέα εποχή για την Yamaha με την R9 στο WorldSSP ήταν ο κύριος στόχος μας. Οδήγησε θαυμάσια την προσπάθειά μας στην κατηγορία Supersport τις δύο τελευταίες σεζόν, συχνά εντυπωσιάζοντάς μας όχι μόνο με την ικανότητά του να κερδίζει, αλλά και με τη συνέπειά του, τόσο σε ρυθμό όσο και σε αποτελέσματα. Το ταλέντο του είναι ξεκάθαρο και το ζεύγος του Manzi και της ομάδας Pata Yamaha Ten Kate Racing είναι ένας νικηφόρος συνδυασμός, κάτι που είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει με τη νέα R9».

Kervin Bos, Team Principal, Pata Yamaha Ten Kate

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Manzi θα παραμείνει στην Pata Yamaha Ten Kate για το 2025, οδηγώντας τη νέα Yamaha R9. Ο Stefano είναι ένας πολύ έξυπνος αναβάτης και είναι μεγάλη χαρά να συνεργάζομαι μαζί του. Την πρώτη χρονιά δουλέψαμε καλά, τερματίσαμε στη δεύτερη θέση μετά τη μάχη για τον Τίτλο και τη δεύτερη χρονιά παλεύαμε ξανά για τον Τίτλο. Το επόμενο έτος, η R9 μοιάζει με ένα πολλά υποσχόμενο έργο, οπότε μαζί με τον Stefano Manzi στη μοτοσυκλέτα έχουμε το απόλυτο πακέτο διαθέσιμο. Ανυπομονούμε να δούμε τι φέρνει το 2025».

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button