Τεχνολογιά

Υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές κατήγγειλε επίθεση εναντίον του γιου του – Galaksias Portal News

Υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2025 στον Ισημερινό, ο Τζίμι Χαϊράλα, κατήγγειλε χθες Κυριακή πως διαπράχθηκε επίθεση εναντίον του γιου του, το όχημα του οποίου χτυπήθηκε από σφαίρες τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός του.

Το αυτοκίνητο χτυπήθηκε από έξι σφαίρες, οι τρεις από τις οποίες τραυμάτισαν τον οδηγό, που πάντως είναι «εκτός κινδύνου», δήλωσε χθες το απόγευμα ο επικεφαλής της αστυνομίας Φάουστο Μπουενάνο, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιοποίησε μέσω X το υπουργείο Εσωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γιος του Χαϊράλα, που μετακινείτο μαζί με την αρραβωνιαστικιά του και φίλους, είναι «σώος», όπως και οι υπόλοιποι επιβάτες του αυτοκινήτου, ανέφερε από την πλευρά του ο πολιτικός σε βίντεο που μεταφόρτωσε στο X. Ο Χαϊράλα είναι ο πρώην επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης στην επαρχία Γουάγιας, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Γουαγιακίλ. Είναι υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του 2025 με τα χρώματα του κόμματος του Δημοκρατικού Κέντρου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το αυτοκίνητο έγινε στόχος πυρών όταν ο οδηγός προσπάθησε να ελιχθεί για να αποφύγει απόπειρα ληστείας. Η υπόθεση εργασίας αυτή βασίζεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε μαρτυρίες συγγενούς του οδηγού και σωματοφύλακα.

Ο Χαϊράλα αμφισβητεί την εκδοχή αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 2023, στον Ισημερινό έχουν δολοφονηθεί περίπου δέκα μορφές του πολιτικού κόσμου.

Η πιο πολύκροτη από τις δολοφονίες ήταν εκείνη του Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, επίσης υποψήφιου για την προεδρία, πρώην δημοσιογράφου γνωστού για τις έρευνές του για υποθέσεις διαφθοράς, το 2023.

Ο Ισημερινός πληρώνει εξαιρετικά βαρύ τίμημα για την ισχυροποίηση του υποκόσμου που συνεργάζεται με διεθνείς συμμορίες εμπλεκόμενες στη διακίνηση ναρκωτικών: ο δείκτης των ανθρωποκτονιών απογειώθηκε, φθάνοντας από τις 6 ανά 100.000 κατοίκους το 2018 τις 43 ανά 100.000 το 2023, επίπεδο δίχως ιστορικό προηγούμενο.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button