Τεχνολογιά

Εκτεταμένη επίθεση σε ρωσικό εργοστάσιο όπλων και αεροδρόμιο – Galaksias Portal News

Η Ουκρανία χτύπησε ένα εργοστάσιο κατασκευής βομβών, βαθιά μέσα στη ρωσική επικράτεια κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς και υποδομές αποθήκευσης σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή Lipetsk, όπως δήλωσε το Γενικό Επιτελείο του Κιέβου.

Από την άλλη πλευρά, όπως δήλωσε την Κυριακή το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ρωσικές μονάδες αεράμυνας κατέρριψαν 110 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη χώρα, εκ των οποίων ένα πάνω από την περιοχή της Μόσχας, 43 πάνω από τη συνοριακή περιοχή του Κουρσκ και 27 πάνω από τη νοτιοδυτική περιοχή Lipetsk.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ρωσικό κανάλι Telegram SHOT, ανέφερε ότι drones επιχείρησαν να χτυπήσουν το Sverdlo, το εργοστάσιο μίας κρατικής επιχείρηση κατασκευής βομβών και εκρηκτικών στην πόλη Dzerzhinsk, στην περιοχή Nizhny Novgorod, περίπου 400 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. Το εργοστάσιο, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές του είδους του, που χρησιμοποιήθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, υπόκειται σε κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέτοιες εναέριες επιθέσεις μεγάλης κλίμακας, εξακολουθούν να είναι σχετικά σπάνιες στη Ρωσία. Το Γενικό Επιτελείο του Κιέβου, σε ανάρτησή του στο Telegram, ανέφερε ότι το εργοστάσιο Sverdlov κατασκεύαζε χημικά εξαρτήματα για πυρομαχικά πυροβολικού και βόμβες για την ρωσική πολεμική αεροπορία, προσθέτοντας ότι ακόμη αξιολογεί τις ζημιές από την επίθεσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button