Τεχνολογιά

Παγκόσμια αναγνώριση Reuters για αντιμετώπιση της διαδικτυακής βίας με τοTRACeD – Galaksias Portal News

Μια ακόμα διάκριση για το επιδραστικό του έργο έλαβε το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια μέσα από το πρόγραμμα TRACeD, αποτέλεσμα κοινοπραξίας της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας και της Σλοβενίας.

Εταίροι του σχήματος αυτού ήταν το CSI Institute, το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, η ActionAid Hellas, το CODECA – Κέντρο Κοινωνικής Συνοχής, Ανάπτυξης και Φροντίδας, το Ίδρυμα Carolina και το Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters στο αφιέρωμά του με τίτλο «Πρωταθλητές της Αλλαγής: Οι Οργανισμοί που Χρηματοδοτούν το Μέλλον», αναγνωρίζει το TRACeD για την καθοριστική του συμβολή στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας στον κυβερνοχώρο και το συγκαταλέγει στα πέντε πιο καθοριστικά έργα της ΕΕ στα πλαίσια του προγράμματος «Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες» (CERV).

Το έργο TRACeD αποτέλεσε μια πρωτοποριακή προσπάθεια για την προστασία παιδιών, εφήβων και νεαρών γυναικών από μορφές διαδικτυακής κακοποίησης, συμβάλλοντας στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις νέες προκλήσεις που φέρνει η τεχνολογία, δίνοντας έμφαση στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ενδυνάμωση των θυμάτων.

Η διετής αυτή προσπάθεια συνδύασε τεχνολογικές και ψυχολογικές παρεμβάσεις, με στόχο να προσφέρει άμεση υποστήριξη τόσο σε θύματα διαδικτυακής βίας, όσο και στο υποστηρικτικό τους δίκτυο (γονείς/εκπαιδευτικοί). Στο πλαίσιο του προγράμματος, εκπαιδεύθηκαν πάνω από 2.000 παιδιά, νέες γυναίκες, γονείς και εκπαιδευτικοί στην αναγνώριση και διαχείριση της έμφυλης διαδικτυακής βίας, δημιουργώντας παράλληλα ένα ευρύ δίκτυο υποστήριξης με ειδικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες που πρόσφεραν βοήθεια σε πραγματικό χρόνο. Η δωρεάν συμβουλευτική υπηρεσία (helpchat) υποστήριξε 56 άτομα που ζήτησαν καθοδήγηση για τη διαχείριση περιστατικών διαδικτυακής βίας κι όλα αυτά σε διάστημα 4 μηνών με το helpchat να λειτουργεί μόνο καθημερινές και για 4 ώρες.

Το πρόγραμμα TRACeD δημιουργήθηκε για να προσφέρει λύσεις σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, αντιμετωπίζοντας με υπευθυνότητα και αφοσίωση την έμφυλη βία στον κυβερνοχώρο. Η διάκριση αυτή από το Reuters ενισχύει τη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε ένα πιο ασφαλές ψηφιακό μέλλον για κάθε άνθρωπο.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button