Πολιτική

Γκρίνια για τα γραφεία που νοίκιασε ο Κασσελάκης – Οι κατηγορίες για νέο κόμμα και η απάντηση των συνεργατών του

Την Πέμπτη (24.10.24) αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές αποφάσεις σε ό,τι αφορά το μέλλον του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και αυτό γιατί στις 24 του μηνός είναι η καταληκτική ημερομηνία όπου θα κατατεθούν όλες οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος και όπως δείχνουν όλα ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, δεν θα καταφέρει να παραδώσει τον φάκελο της υποψηφιότητας του, καθώς έχει αποκλειστεί από την ΚΕ.

Παράλληλα, την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία προκειμένου να αποφασίσει τι θα γίνει με το συνέδριο. Εάν δηλαδή βρέθηκε χώρος για την διεξαγωγή του ή εάν η διεξαγωγή του θα μεταφερθεί για αργότερα.

Εν τω μεταξύ, η πλειοψηφία των στελεχών της ΚΕ εμφανίζεται πεπεισμένη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα κάνει το δικό του κόμμα, αλλά μέχρι τότε θέλει να έχει διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που επιθυμούν τη διατήρηση της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας», λένε χαρακτηριστικά.

Τι απαντούν οι συνεργάτες Κασσελάκη

Η είδηση ότι ο έκπτωτος πρόεδρος νοίκιασε γραφεία -1.500 τετραγωνικά- σε κάθετο δρόμο της οδού Πειραιώς, όπως ήταν φυσικό αναζωπύρωσε τις συζητήσεις γύρω από την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Όπως λένε, μάλιστα, η κίνηση αυτή απλώς πιστοποιεί τις προθέσεις του πρώην προέδρου, ο οποίος από την στιγμή που κατάλαβε ότι θα βρεθεί εκτός ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τις διεργασίες για την δημιουργία του δικού του κόμματος.

Οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη διαψεύδουν, ωστόσο, ότι πρόθεση του έκπτωτου προέδρου είναι να δημιουργήσει δικό του πολιτικό φορέα και επιμένουν ότι την μάχη θα την δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διευκρινίζουν μάλιστα ότι από τα 1.500 τετραγωνικά -τα οποία κοστίζουν 20.000 ευρώ το μήνα– θα αξιοποιηθούν τα 350 τετραγωνικά, καθώς όπως λένε «κάπου θα πρέπει να συντονίζεται ο προεκλογικός αγώνας, αφού κάποιοι βιάστηκαν να τον απομακρύνουν από το γραφείο του και να κλειδώσουν τα email του μέσα σε μια νύχτα».

Αύριο (23.10.2024) το απόγευμα μάλιστα ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει, στα γραφεία που νοίκιασε, συναντήσεις με τους εθελοντές, που στηρίζουν την υποψηφιότητα του.

«Δεν έχω καμία απολύτως ένδειξη ότι ετοιμάζει τη δημιουργία καινούριου φορέα, καινούριου κόμματος», δήλωσε η Ράνια Θρασκιά, ενώ ο Γιώργος Καραμέρος άσκησε κριτική στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας πως «ο Στέφανος Κασσελάκης νομίζω ότι εγκλωβίστηκε και οδηγήθηκε από διάφορες συμβουλές σε πάρα πολλά λάθη τα οποία βλέπω να συνεχίζονται».

Εν τω μεταξύ, οι διαδικασίες για την εκλογή των προέδρων στις 2 – 3 Νοεμβρίου προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς τα στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι το συνέδριο και οι εκλογές θα γίνουν κανονικά.

Επαναλαμβάνουν, μάλιστα, για μία ακόμη φορά ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να μετέχει στο συνέδριο, δεν πρόκειται ωστόσο να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, καθώς η ΚΕ έχει αποφασίσει για την τύχη του.

Το μέλος της ΚΕ και υποστηρικτής του έκπτωτου προέδρου Θανάσης Οικονόμου, αναφερόμενος στους εσωκομματικούς του αντιπάλους τόνισε. «Κουκουλο-φλώρους ή κουκουλοφόρους. Όταν έχεις μία άποψη για τον πρόεδρό σου τη λες ευθαρσώς. Πολλοί θέλουν να τη συγκαλύπτουν, αυτό δεν είναι γιατί κρύβονται, γιατί δεν έχουν το θάρρος της γνώμης τους».

Εν τω μεταξύ, ο Σωκράτης Φάμελλος, που συνεχίζει τις περιοδείες του, στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στα λάθη του πρώην προέδρου τα οποία τον οδήγησαν να κηρυχθεί έκπτωτος. «Θυματοποιείται, ενώ το θύμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ζητήσαμε προσφυγή στη βάση με τη συμμετοχή όλων, χωρίς μομφή και να την κλείσουμε αυτή τη σελίδα, είναι παραμύθι».

Ο Παύλος Πολάκης μετά την Σπάρτη, την Τρίπολη και το Άργος επιστρέφει στην Αττική και αύριο θα κάνει συγκέντρωση στο Περιστέρι.

Από την πλευρά του ο Νικόλας Φαραντούρης επιμένει να αναδεικνύει τα θέματα της ενέργειας σε σχέση με την πάταξη των καρτέλ. Πρότεινε, μάλιστα, τη συγκέντρωση των αρμοδιοτήτων για τον έλεγχο τους στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από άλλες Αρχές, παραθέτοντας στοιχεία από τη EUROSTAT που δείχνουν, ότι Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην Ε.Ε. στις ανατιμήσεις, αλλά και στη φτωχοποίηση των περιφερειών.

To άρθρο Γκρίνια για τα γραφεία που νοίκιασε ο Κασσελάκης – Οι κατηγορίες για νέο κόμμα και η απάντηση των συνεργατών του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button