Οικονομία

Συστήνει την πρώτη στην Ελλάδα μονάδα Venture Banking, με το βλέμμα στις επιχειρήσεις του αύριο

Tην πρώτη στην Ελλάδα μονάδα Venture Banking, με στόχο τη χάραξη ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και με στόχο να καταστεί η κύρια τράπεζα προτίμησης των νέων επιχειρηματιών, συστήνει η Eurobank. Η κίνηση της Τράπεζας (Eurobank) κινείται στα πρότυπα μεγάλων ξένων τραπεζών και στοχεύει στη νέα γενιά ελληνικών επιχειρήσεων, αυτές που είναι καινοτόμες και εξωστρεφείς και έχουν ωριμάσει από το στάδιο startup, αντιμετωπίζοντας πλέον νέες ανάγκες για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Με την επιχειρηματική μονάδα Venture Banking, η Eurobank θα απευθύνεται σε:

Γρήγορα αναπτυσσόμενες νέες επιχειρήσεις που έχουν περιορισμένο ιστορικό συναλλαγών και χαμηλό δείκτη κερδοφορίας, αλλά αποδεδειγμένο επιχειρηματικό μοντέλο με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης.

Καινοτόμες επιχειρήσεις που επεκτείνονται γρήγορα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και χρειάζονται τα κατάλληλα κεφάλαια και ολοκληρωμένες τραπεζικές υπηρεσίες, ώστε να εξασφαλίσουν την επόμενη φάση ανάπτυξής τους.

Εταιρείες Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών και Ιδιωτικών Επενδύσεων (Venture Capital Funds) που αναζητούν συνεργασίες συν-επένδυσης με τη συμμετοχή της Τράπεζας ως ιδιώτη επενδυτή, ώστε να υποστηρίξουν καινοτόμες επενδύσεις. Επιπρόσθετα, αναζητούν πληροφορίες, γνώση και εμπειρία συγκεκριμένων παραγωγικών κλάδων και αγορών, αλλά και τις συνδέσεις που μπορούν να ωφελήσουν το χαρτοφυλάκιο επενδύσεών τους, ενισχύοντας την πιθανότητα επιτυχημένων exits.

Ιδιώτες επενδυτές, ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικά clusters που χρειάζονται περαιτέρω συμβουλευτική και παροχή εξατομικευμένων τραπεζικών υπηρεσιών.

Η μονάδα Venture Banking υπάγεται στον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Κωνσταντίνο Βασιλείου, ενώ επικεφαλής είναι η κα Ρούλα Μπαχταλιά, μέχρι πρότινος επικεφαλής EGG – Enter Grow Go.

Η Eurobank, εδώ και 12 χρόνια, με τον επιχειρηματικό επιταχυντή EGG – Enter Grow Go που εντάσσεται πλέον στο Venture Banking, έχει στηρίξει περισσότερες από 450 καινοτόμες startup. Το EGG αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κόμβους νεοφυούς καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, καταλαμβάνοντας την 48η θέση μεταξύ 220 υποψηφίων και ταυτόχρονα, τον μεγαλύτερο επιχειρηματικό επιταχυντή στην Ελλάδα και τον δεύτερο μεγαλύτερο στην Ανατολική Ευρώπη.

Ο απολογισμός του EGG – Enter Grow Go περιλαμβάνει:

• Επένδυση της Eurobank άνω των 12 εκατ. ευρώ τα τελευταία 12 χρόνια

• 55,2 εκατ. ευρώ επενδύσεις από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια (equity funding – Funds/ Business Angels) σε 76 εταιρείες egg

• 3,3 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση από την Eurobank σε 51 εταιρείες egg (χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων για κεφάλαιο κίνησης και επενδύσεις σε πάγιο εξοπλισμό)

• 49,2 εκατ. ευρώ κύκλο εργασιών 159 «αποφοίτων» εταιρειών (egg alumni)

• 220 επιχειρηματικές ομάδες έχουν σήμερα νομική μορφή (εταιρείες)

• 130 συνέργειες μεταξύ των εταιρειών egg alumni

• 360 προσλήψεις ατόμων (μερική ή/και μόνιμη απασχόληση) στις startup του egg

• 61 εταιρείες έχουν καταθέσει πατέντες & ευρεσιτεχνίες

• 96 επιχειρηματικές ομάδες αποτελούν spin-off από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού

• 80 εταιρείες του egg έχουν συμμετάσχει σε 15 επιχειρηματικά ταξίδια σε 10 οικοσυστήματα καινοτομίας του εξωτερικού μέσω του προγράμματος εξωστρέφειας

• 75.000 ευρώ χρηματικά βραβεία Eurobank στις startup του egg

• 45 γυναίκες CEO στις startup του egg

• 100.000 ευρώ δωρεές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του egg alumni σε oργανισμούς και φορείς κοινωνικού χαρακτήρα

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button