Εργασία

Ποιοι απεργούν αυτή την εβδομάδα – Τί δεν θα λειτουργήσει

Σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων έχουν προγραμματίσει από σήμερα, Τρίτη 22 Οκτωβρίου και για τις επόμενες μέρες , σωματεία εργαζομένων σε διάφορους κλάδους.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) προκήρυξε 48ωρη απεργία για τις 22 και 23 Οκτωβρίου, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και την αύξηση των μισθών, την ώρα που η ακρίβεια μειώνει τα εισοδήματα των εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι τα πλοία θα μέινουν δεμένα στα λιμάνια σήμερα και αύριο.

«Οι συνάδελφοι μας είναι αντιμέτωποι με ένα δυσβάσταχτο κύμα ακρίβειας σε βασικά αγαθά διαβίωσης, ενέργεια, παιδεία, υγεία. Ειδικά οι συνάδελφοί μας που εργάζονται στα Ταχύπλοα Σκάφη έρχονται αντιμέτωποι με αυτό το τερατούργημα της τετράμηνης δρομολόγησης το οποίο εξυπηρετεί συγκεκριμένα κέντρα και όχι το επιβατικό κοινό σε ετήσια βάση και τους νησιώτες μας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΝΟ.

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, απεργόυν οι εργαζόμενοι στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, μετά από 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

Ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι οι «ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας για δημόσια και δωρεάν παιδεία απέναντι στην εμπορευματοποίηση, κατηγοριοποίηση και διαφοροποίηση σχολείων – μαθητών – εκπαιδευτικών».

Απεργί προκήρυξαν οι εργαζόμενοι καθαριότητας στα σχολεία το διήμερο 24 και 25 Οκτωβρίου.

Διεκδικούν αναγνώριση της πάγιας και διαρκούς φύσης των αναγκών καθαριότητας των σχολείων και μετατροπή των Ι.Δ.Ο.Χ σε πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου, προσλήψεις πλήρους απασχόλησης, υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, Πιστοποίηση Επαγγελματικών Δεξιοτήτων και Πιστοποίηση Προϊόντων Καθαρισμού και Απολύμανσης χώρων αλλά και έγκαιρες πληρωμές Μισθοδοσίας.

Είχαν προηγηθεί απεργιακές κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία με αιτήματα τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανθρώπινα ωράρια, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και την δωρεάν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, αλλά και στους διανομείς.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button