Οικονομία

Νέο πλήγμα στη βιομηχανία – Η ZF αποσύρεται από το πρότζεκτ με την αμερικανική Wolfspeed – Galaksias Portal News

Ο προμηθευτής αυτοκινήτων ZF δεν θα συμμετέχει πλέον στο σχεδιαζόμενο εργοστάσιο τσιπ στο κρατίδιο Saarland στα δυτικά της Γερμανίας, σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt. 

Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία Wolfspeed ήθελε να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο για τσιπ καρβιδίου του πυριτίου (SiC) εξοικονόμησης ενέργειας στο Ensdof της Γερμανίας μέχρι το 2027. Το έργο ήταν προϋπολογισμού 2,75 δισ. ευρώ, αλλά με την απουσία της επένδυσης του προμηθευτή αυτοκινήτων ZF, βρίσκεται στα πρόθυρα της ακύρωσης.

Την άνοιξη του 2023, οι δύο εταίροι παρουσίασαν το έργο με την παρουσία του Γερμανού καγκελάριου Όλα Σολτς (Olaf Scholz). Η ZF σκόπευε να επενδύσει 170 εκατ. ευρώ στην κατασκευή του εργοστασίου

Ωστόσο, δεν αναμένεται πλέον να κατασκευαστεί, γιατί η κατασκευάστρια εταιρεία ημιαγωγών Wolfspeed βρίσκεται σε βαθιά κρίση και παλεύει με σοβαρά τεχνικά προβλήματα στα αμερικανικά εργοστάσιά της. Ο διευθύνων σύμβουλος Gregg Lowe δεν έχει σχολιάσει το σχέδιο εδώ και μήνες.

Οι φιλοδοξίες της Γερμανίας για τη δημιουργία μιας μεγάλης μονάδας παραγωγής τσιπ στη χώρα της απειλούνται έτσι με ένα ακόμη πισωγύρισμα. 

To άρθρο Γερμανία: Νέο πλήγμα στη βιομηχανία – Η ZF αποσύρεται από το πρότζεκτ με την αμερικανική Wolfspeed δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button