Οικονομία

Στα σκαριά αύξηση των προστίμων σε όσους «πειράζουν» τα ρολόγια – Galaksias Portal News

Στα χέρια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας βρίσκεται η πρόταση του ΔΕΔΔΗΕ με τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της ρευματοκλοπής, μεταξύ των οποίων είναι και η κατακόρυφη αύξηση του προστίμου που θα επιβάλλεται σε όσους πειράζουν τα ρολόγια καθώς το ισχύον πρόστιμο εκτιμάται ότι δεν λειτουργεί αποτρεπτικά.

Τα πρόστιμα για την ρευματοκλοπή που ισχύουν σήμερα θεσμοθετήθηκαν το 2017 με πρώτα με προσαύξηση τότε 70%, επί της μέσης τιμής. Ωστόσο, το ύψος του προστίμου είναι σχεδόν το ίδιο με το σημερινό κόστος του ρεύματος μαζί με την ρυθμιζόμενες χρεώσεις.

Με το ισχύον πρόστιμο, η κάθε κιλοβατώρα που κλέβεται πληρώνεται με 25,5 λεπτά ενώ με την πρόταση της ΔΕΔΔΗΕ είναι 100% επί το κόστος προσαύξησης, επί το κόστος της τρέχουσας τιμής της κιλοβατώρας μαζί με τις τρέχουσες ρυθμίσεις. Δηλαδή, η ΔΕΔΔΗΕ προτείνει τώρα για κάθε κιλοβατώρα 46,5 έως 52 λεπτά.

Για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, θα υπάρχει μικρότερη προσαύξηση στο 50%, δηλαδή από τα 12 λεπτά ανά κιλοβατώρα, πλέον θα διαμορφώνεται στα 14,5 έως 28 λεπτά ανάλογα με τον πάροχο.

Οι παραβάτες θα επιβαρύνονται και με διαχειριστικά κόστη, για τυχόν ζημιές που έχουν προκαλέσει στο ρολόι. Για το μονοφασικό είναι από 300 – 425 ευρώ, για το τριφασικό από 340 – 550 ευρώ και για τη μέση τάση είναι από 370 – 750 ευρώ.

To άρθρο Ρευματοκλοπή: Στα σκαριά αύξηση των προστίμων σε όσους «πειράζουν» τα ρολόγια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button