Οικονομία

Η επιβράδυνση της οικονομίας επιβαρύνει το χρέος της Deutsche Bank – Galaksias Portal News

Σε νέο γύρο «μπελάδων» μπαίνει η Deutsche Bank καθώς η οικονομική επιβράδυνση στη Γερμανία πλήττει και τον τραπεζικό κολοσσό.

Όπως αναφέρουν αναλυτές στο Bloomberg, το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον στη Γερμανία έχει αρχίζει να επηρεάζει και τα έσοδα της Deutsche Bank αναγκάζοντας την τράπεζα να ανακοινώσει ότι θα πρέπει να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα από τα αναμενόμενα για την απομείωση του χρέους, στη δεύτερη φορά φέτος που αναγκάζεται να προσαρμόσει τις προβλέψεις της.

Ο μεγαλύτερος πιστωτικός οργανισμός της Γερμανίας ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα αύξηση 42% στα κέρδη του τρίτου τριμήνου, βοηθούμενη από κέρδη στην επενδυτική τραπεζική και στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Ωστόσο, τα χαμηλότερα έσοδα στις κύριες μονάδες δανεισμού και ο διπλασιασμός των προβλέψεων για πιστώσεις σε σχέση με ένα χρόνο πριν επιβάρυναν τα αποτελέσματα.

Η Deutsche Bank δήλωσε ότι αναμένει πλέον προβλέψεις για πιστωτικές ζημίες ύψους περίπου 1,8 δισ. ευρώ για το σύνολο του έτους, ή περίπου 38 μονάδες βάσης του δανειακού της χαρτοφυλακίου. Νωρίτερα φέτος, είχε ήδη αυξήσει τις προβλέψεις της σε λίγο πάνω από 30 μονάδες βάσης.

«Φαίνεται ότι το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον της Γερμανίας έχει αρχίσει να επηρεάζει τα έσοδα της Deutsche Bank», έγραψαν σε σημείωμά τους αναλυτές της JPMorgan, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Σιούινγκ δήλωσε ότι η αύξηση των δανείων που μετατρέπονται σε προβληματικά ήταν μόνο προσωρινή και ότι οι σχετικές προβλέψεις για τα εμπορικά ακίνητα ήδη μειώνονται και πάλι. Ο Σιούινγκ έχει δεσμευτεί να βελτιώσει την κερδοφορία και να επιστρέψει περισσότερα από 8 δισ. ευρώ στους μετόχους μεσοπρόθεσμα.

 

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button